У Монастирищі затримали чоловіка, який виготовляв зброю і наркотики

У Монастирищі затримали чоловіка, який виготовляв зброю і наркотики

В ході санкціонованого обшуку за місцем його проживання працівники поліції вилучили ряд саморобних ножів, пістолетів, деталей, малюнків з ескізами, а також наркотичний засіб амфетамін, прекурсори та приладдя для його виготовлення. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

В ході профілактичного відпрацювання Монастирищенського району співробітники місцевої поліції отримали оперативну інформацію про причетність до незаконного перевезення наркотичної речовини місцевим жителем.
У Монастирищі затримали чоловіка, який виготовляв зброю і наркотики
За підозрою у скоєні кримінального правопорушення автомобіль на якому їхав підозрюваний, зупинили інспектори групи реагування патрульної поліції.

Правоохоронці виявили у машині рослинну речовину зеленого кольору, зовні схожу на канабіс, а також саморобний ніж.

Як з’ясувалося, зловмисник обладнав у своєму помешканні нарколабораторію та майстерню з виготовлення зброї. Під час обшуку співробітники поліції виявили 5 поліетиленових пакетиків з речовиною білого кольору, яка нагадує особливо небезпечний наркотичний засіб амфетамін, близько 20 скляних банок з речовинами хімічного походження, колби, склянки, трубки, що використовуються для виготовлення наркотиків, електронні ваги, пристрої для куріння наркотиків, поліетиленові фасувальні пакетики.

А також: 6 саморобних ножів, 4 саморобних пістолети, 2 гвинтівки, ручний гранатомет, кастет, пневматичні кульки, дрібнокаліберні набої, тесаки, дерев’яну статину, напильники, надфілі, ескізи з зображенням холодної зброї, безліч запчастин до револьверів та інше приладдя необхідне для виготовлення холодної та вогнепальної зброї.

Як повідомив власник знайденого, виготовленням зброї він захоплюється з дитинства і виготовляє лише для власних цілей.

В ході досудового розслідування правоохоронці перевірили близьких родичів зазначеної особи. Під час проведення санкціонованого обшуку в їхньому домоволодінні виявили та вилучили гранату Ф-1.

За вказаними фактами відкрито два кримінальних провадження передбачених частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучені предмети направлено для проведення відповідних експертиз, за результатами яких буде надано остаточну юридичну кваліфікацію діям зловмисника.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x