Черкаського чиновника затримали на отриманні хабара у 30 тисяч гривень

Черкаського чиновника затримали на отриманні хабара у 30 тисяч гривень

Сьогодні прокуратурою Черкаської області спільно з Управлінням захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області припинено злочинні дії групи осіб. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Керівник одного з районних відділів Державної виконавчої служби з метою отримати неправомірну вигоду від фізичної особи за зняття арешту з майна та закриття виконавчого провадження до своєї злочинної діяльності залучив посередника, якому фізична особа повинна була передати обумовлені кошти.

1 березня, після отримання неправомірної вигоди в сумі 30 тисяч грн., вказаних вище осіб затримали в порядку ст. 208 КПК України за підозрою у вчиненні корупційного злочину.

Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії, вирішується питання про повідомлення затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, та обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x