«Пожежі все частіше забирають життя черкащан» – рятувальники

Чергова трагедія сталася 2 березня о 04:00 в селі Хрестителеве Чорнобаївського району. Так, у власному будинку від пожежі загинув чоловік. Рятувальники б’ють на сполох: статистика загибелі людей від побутових пожеж висока. Про це «Нова Доба» дізналася від Костянтина Проценка, речника керівника Управління ДСНС у Черкаській області.

Повідомлення про пожежу в житловому будинку на вулиці Богдана Хмельницького до Служби порятунку «101» надійшло від сусідів, які першими побачили дим, що виходив з вікна будинку.

Ще до прибуття пожежно-рятувального підрозділу люди намагалися власними силами приборкати полум’я. Проте ліквідувати загорання вдалось лише коли на місце події прибули рятувальники 6-го Державного пожежно-рятувального поста та добровольці місцевої пожежної команди зі СТОВ «Світанок».

Згодом бійці ДСНС виявили бездиханне тіло 55-річного господаря. Вогнем частково пошкоджено стіни і перекриття будинку, меблі та домашні речі. За попередніми даними, причиною пожежі стала необережність під час куріння загиблого.

Управління ДСНС України у Черкаській області вимушене звернутися до громадян із повідомленням про те, що в області склалася напружена ситуація із пожежами та смертністю внаслідок них.

«Щодоби пожежно-рятувальні підрозділи до 10 разів виїжджають на гасіння пожеж, ліквідацію інших надзвичайних подій. Вогонь знищує будинки, квартири, транспорт. Завдаються величезні матеріальні збитки.

Але найстрашніше те, що на пожежах почастішали випадки загибелі людей. Станом на 2 березня, ліквідовано вже 230 пожеж, на яких загинуло 30 громадян, ще семеро були травмовані.

Сьогодні майже щодня одна людина отримує опіки, травмується, чи навіть гине… Гинуть в першу чергу літні та самотні люди, для яких користування несправними електронагрівальними приладами, пічним опаленням, є питанням виживання в холодну пору року, а звичка запалити цигарку після чарчини, для громадян, що входять до групи ризику залишається незборимою» – зазначив Костянтин Проценко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x