Молоді музиканти вразили корсунських меломанів класикою

Молоді музиканти вразили корсунських меломанів класикою

Перший день весни запам’тається любителям музики Корсуня-Шевченківського справді зірковим концертом. До міста завітали відомі в Україні й Європі молоді музиканти – скрипалька Лідія Футорська зі Львова та акордеоніст Сергій Хоровець з Рівного. Обоє – лауреати численних міжнародних музичних конкурсів. Лідія –докторант Гданської музичної академії ім. С.Монюшка у Польщі, а Сергій – запрошений диригент Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії. В рамках музичного проекту «Українські акварелі» вони дали благодійний концерт, у програмі якого були твори українських композиторів 18-19 століть та сучасності – від Миколи Лисенка до Мирослава Скорика.

Особливістю концерту було те, що відбувся він у центральній залі палацу Лопухіних-Демидових Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, який має унікальну акустику. Глядачі, вражені віртуозною грою, засипали артистів квітами і не шкодували долонь для вдячних оплесків.

На запитання, що привело музикантів такого високого рівня і провінційне містечко, пані Лідія відповіла:
− Мета нашого проекту – відвідати якраз українську глибинку, показати людям музику найвищого рівня, переконати, що класика доступна всім.
Її колега Сергій був вражений великою кількістю молоді серед глядачів, зауваживши, що спостерігав подібне тільки на концерті в Острозькій Академії. Цими молодими глядачами чи вірніше слухачами були студенти місцевого педагогічного коледжу та вихованці дитячої школи мистецтв.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x