Канів долучився до комунікаційної платформи «Відкрите місто»

Канів долучився до комунікаційної платформи «Відкрите місто»

У середу, 1 березня відбулося урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Канівським міським головою Ігорем Ренькасом, представником проекту «Відкрите місто» Фонду Східна Європа Юрієм Піскалюком і головою Канівської громадської організації «Разом» Лесею Шульгою. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Канівської міськради.

Комунікаційна платформа «Відкрите місто» (www.opencity.in.ua) створена для взаємодії громадян, місцевих органів влади, громадських об’єднань та бізнесу в процесі вирішення актуальних проблем громад. Це простий у користуванні веб-ресурс, що використовує відкриті карти Google та Яндекс.

Менеджер проекту Юрій Піскалюк представив програму. Як він повідомив, за допомогою веб-сайту «Відкрите місто» кожен житель міста чи селища, який приєднався до платформи, може ініціювати вирішення важливої для громади проблеми. Платформа дозволяє описати проблему, відмітити її на карті, підкріпити фото або відео (якщо є) та сформувати електронний запит. Також вона передбачає можливість перевірити, в якому статусі знаходиться проблема, позначена громадянином: прийнята в роботу, вирішена чи знаходиться на етапі вирішення.

– Це дуже зручно для людей. Їм не треба сидіти в довгих чергах, шукати, хто займається цим питанням. Вони просто зробили повідомлення і все, – зауважує представник проекту.

– Ями на дорогах, вуличні ліхтарі, що не працюють, неприбране сміття, проблеми на лініях електромереж чи каналізації – це ті теми, які найчастіше порушують жителі на платформі «Відкрите місто», – говорить Ю.Піскалюк. – Це спосіб показати, яким великим спектром різноманітних питань займається місцева влада.

Разом з тим, за словами Ю.Піскалюка, платформа створена для вирішення проблем громадського характеру, а не особистого.

– Якщо у вас вдома в кухні протікає кран, то платформа вам в цьому не допоможе. І модератор просто не пропустить це повідомлення, – говорить Ю.Піскалюк.

Портал незалежний від органів місцевої влади. Саме тому веб-платформа функціонує відповідно до підписаних Меморандумів про взаєморозуміння між трьома сторонами. Третя сторона – громадська організація. Саме представники ГО виступають модераторами сайту як незалежна особа

– На сьогодні програма нараховує 8000 користувачів, 650 організацій і служб, було опрацьовано 9500 повідомлень. Як правило 40% проблем, які порушуються, вирішуються, – пояснює Юрій. – Найактивніше використовується платформа в Сумській, Запорізькій, Вінницькій області. Утім, є міста, які відмовляються. Має бути хоробрість і політична воля піти на цей крок. Якщо Канів приєднається до цієї ініціативи, то стане 49 містом в Україні.

– Це чудова ініціатива. Я розумію, що в перші дні карта Канева може одразу стати червоною від кількості повідомлень про проблеми, але ми цього не боїмося. Ми йдемо в ногу з часом, – повідомив міський голова І.Ренькас.

Як з’ясувалося Канів, уже співпрацює з Фондом «Східна Європа», оскільки використовує єдину систему місцевих електронних петицій, розробником якої і є вищезгаданий Фонд.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x