Заступник прокурора перевірив роботу ізолятора в Черкасах

Заступник прокурора перевірив роботу ізолятора в Черкасах

У четвер, 2 березня, з метою реалізації вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», заступник прокурора Черкаської області Олександр Мироненко відвідав ізолятор тимчасового тримання № 1 (м. Черкаси) ГУНП в Черкаській області. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Під час перевірки його супроводжували начальник відділу нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру прокуратури області Олександр Підліснюк та начальник сектору організації діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП в Черкаській області Юрій Бас.

Заступник прокурора області перевірив дотримання конституційних прав ув’язнених та осіб, підданих адміністративну арешту, на належне медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення.

Також Олександр Мироненко провів особистий прийом ув’язнених та адмінарештованих, поспілкувався з останніми щодо умов їх утримання, запропонував висловити скарги чи побажання стосовно дій адміністрації ізолятора тимчасового тримання № 1 (м. Черкаси) ГУНП в Черкаській області, надав роз’яснення положень чинного законодавства.

Крім того, оглянув кімнату для приготування їжі, санітарний блок та прогулянкові дворики спеціальної установи.

За результатами перевірки ізолятора тимчасового тримання № 1 (м. Черкаси) ГУНП в Черкаській області виявлено порушення вимог чинного законодавства України, на усунення яких прокуратурою області готується акт прокурорського реагування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x