Журналіст з Черкащини – серед лауреатів першого літературного конкурсу ім. Г. Тютюнника

Журналіст з Черкащини – серед лауреатів першого літературного конкурсу ім. Г. Тютюнника

2-е березня залишиться в літературному календарі України важливою датою. Цього дня у Києві відбулася церемонія нагородження переможців першого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника.

Конкурс, започаткований у жовтні 2016 року Аграрною партією, видавництвом «Самміт-книга» та Українською бібліотечною асоціацією, став майданчиком для презентації нових літературних імен. На конкурс надійшло майже 100 рукописів від молодих авторів віком до 35 років. У січні цього року відбувся їх розгляд і оцінювання, і журі конкурсу на чолі з відомим поетом Іваном Драчем визначило найкращі з них.
На церемонії нагородження конкурсантів у приміщенні київського театру «Сузір’я» зібралися молоді літератори і відомі письменники, видавці, критики й митці з різних куточків України. Дійство прикрасили виступи артистів творчої школи Богдана Бенюка.

У десятці лауреатів конкурсу: Кіра Кирпа, Марина Артеменко, Юлія Бережко-Камінська, Назарій Вівчарик, Андрій Дацків, Маріанна Задорожна, Андрій Ільїн, Ельвіра Молдован, Валерій Пузік, Ігор Стамбол. Головними переможцями конкурсу стали: в номінації «Поезія» Юлія Бережко-Камінська, а в номінації «Проза» − Ігор Стамбол. «Нова Доба» про це дізналася з видання «Прочерк».
– Моя повість «Скарб» розповідає про двох братів, які шукають скарб. Певна незручність для головних героїв у тому, що один з братів саме готується до весілля і тому хлопців підганяє час. У підсумку вони таки знаходять невеликий скарб, але головним скарбом стають слова їх дідуся перед смертю про пошанування свого коріння роду. Намагався всіляко передати сільський колорит, і, думаю, мені це вдалося, бо писав свою роботу якраз після повернення від рідних з села. У якийсь момент твір так захопив, що сюжет став розвиватися майже без моєї участі, – зазначив один з лауреатів, журналіст черкаського сайту «Прочерк» Назарій Вівчарик.

Поет Іван Драч у своєму виступі відзначив, що вагоме ім\’я Григора Тютюнника і культурні ініціативи Аграрної партії вдало поєдналися під час проведення конкурсу. А молодим письменникам побажав відваги і чесності на їхньому творчому шляху.
За підсумками конкурсу у видавництві «Самміт-книга» побачив світ колективний альманах з творами десяти лауреатів, який було роздано їм під час церемонії.

до журі конкурсу увійшли: Леся Мудрак – письменниця, громадський діяч; Іван Степурін – директор видавництва «Самміт-книга»; Лариса Кадочникова – народна артистка України; Влада Литовченко – громадський діяч; Станіслав Бондаренко – головний редактор газети «Літературна Україна»; Андрій Демиденко – заслужений діяч мистецтв України.
Конкурс хочуть зробити щорічним.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x