3 тисячі дорожніх знаків бракує на дорогах Черкас

3 тисячі дорожніх знаків бракує на дорогах Черкас

В Управлінні патрульної поліції постійно ведеться моніторинг дорожньої інфраструктури міста. Так, на вулицях міста виявлено відсутність близько 3 тисяч дорожніх знаків, з яких 450 – знаки пріоритету, в переважній більшості це дорожні знаки «Дати дорогу». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби патрульної поліції Черкас.

Крім цього, близько половини знаків, які встановлені на вулицях, не відповідають вимогам нормативів (втратили свої світлоповертальні властивості, вкриті іржею, забруднені чи пошкоджені). Станом на теперішній час встановлено лише 60 нових дорожніх знаків.

3 235 кілометрів доріг міста, де має бути нанесена осьова горизонтальна дорожня розмітка, її нанесено лише на 10 кілометрах (вулиці Чорновола, Смілянська та центральна частина міста).

– Хочу зауважити, що проведення ремонту асфальтобетонного покриття без нанесення горизонтальної дорожньої розмітки та встановлення відповідних дорожніх знаків негативно впливає на безпеку дорожнього руху. Як свідчить аналіз аварійності, з березня 2016 року по лютий 2017 року на вулицях міста Черкаси зафіксовано 1457 дорожньо-транспортних пригод, з яких 301 з постраждалими, 12 осіб загинуло та 370 отримали травми різного ступеня тяжкості. Майже половина із зазначених автопригод зафіксовані на вулицях Благовісна, Надпільна, Смілянська, Чорновола, Грушевського та Хіміків де нещодавно проведено ремонт, але до цього часу не поновлено горизонтальну дорожню розмітку, – сказав начальник патрульної поліції Черкас Олександр Кокоба.

Постійно проводиться лінійний та картографічний аналіз аварійності, за результатами якого визначаються місця концентрації ДТП та аварійно небезпечні ділянки. Співробітникам УПП в м. Черкаси 4 місця концентрації ДТП вдалось ліквідувати. Так, станом на березень 2017р, на вулицях міста взято на облік 17 таких місць.

Управління патрульної поліції щомісячно направляє інформацію про стан аварійності на вулицях міста голові Черкаської міської ради та надає свої пропозиції щодо необхідності впровадження заходів, направлених на їх зниження з урахуванням причин та обставин надзвичайних подій. За час роботи патрульної поліції до Черкаської міської ради, направлено 41 таку інформацію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x