У селі на Шполянщині провели інформаційний рейд

У селі на Шполянщині провели інформаційний рейд

Днями співробітники Шполянського районного відділу Управління ДСНС у Черкаській області здійснили профілактичний рейд в селі Капустине. Аби нагадати громадянам правила пожежної безпеки, яких необхідно дотримуватися в побуті, рятувальники обійшли десятки приватних домоволодінь. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Селяни вже розпочали прибирати на власних присадибних ділянках, спалюючи минулорічні рештки сухої трави. При цьому часто через необережне поводження з вогнем виникають пожежі, які розповсюджуються на значну площу, а то й навіть на поруч розташовані будинки та споруди, завдаючи значних матеріальних збитків.

Лише упродовж вихідних на відкритих територіях області виникло 12 загорань сухої трави та очерету.

Тому, спілкуючись з господарями, фахівці Служби порятунку звернули увагу на дотримання правил пожежної безпеки при використанні відкритого вогню та експлуатації електричних приладів.

«Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття. Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, бо часто приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум\’я швидко розповсюджується на значні території», – наголосили співробітники Служби порятунку «101».

Рятувальники вручали мешканцям села тематичні листівки та пам’ятки, які містять корисну інформацію та правила пожежної безпеки, дотримання яких дозволить уникнути виникнення пожежі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x