Черкаські енергетики заповзялися розчищати лінії електропередачі від зелених насаджень

Черкаські енергетики заповзялися розчищати лінії електропередачі від зелених насаджень

Зелені насадження – це, звісно, і красиво, й корисно, бо вони є і окрасою наших сіл і міст, і їхніми «легенями». Утім, дерева, які зростають поблизу повітряних ліній електропередачі, являють собою серйозну загрозу надійному енергопостачанню споживачів. Падіння дерев і гілок на електричні мережі призводить до знеструмлення житлових будинків, лікарень, шкіл, дитячих садочків та інших об’єктів соціальної інфраструктури. Через аварійні відключення електрики люди часом залишаються без світла, опалення, водопостачання.

Про це повідомляє власний кореспондент \”Нової Доби\”.

Для Черкащини загроза виникнення такої ситуації є актуальною, тому керівництво акціонерної компанії «Черкасиобленерго» намагається діяти на упередження. Задля запобігання тяжких наслідків, енергетики проводять масштабну роботу з розчищення електричних мереж від зелених насаджень. Для цього у ПАТ «Черкасиобленерго» склали графіки розчищення ліній електропередачі, щоб навести лад в їхніх охоронних зонах.
Ця робота енергетиків є продовженням робіт із модернізації, яку товариство розпочало ще з 2005-го року. І вона приносить відчутні результати: незважаючи на складні погодні умови зими й сльотавої весни енергетикам удається забезпечувати споживачів надійним і якісним енергоживленням. Це вони гарантують і надалі.

Спилюючи й обрізаючи дерева, черкаські енергетики тим часом радять: аби не додавати роботи й головного болю ні їм, ні собі, то перш ніж садити дерево, людям треба подивитися в майбутнє, себто, догори. На щастя, черкаська міська влада в цьому сенсі голову догори вже задерла – в місті нещодавно ввели практику низькорослого озеленення. Приміром тому – вулиця Чорновола.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x