«Повітряну» скульптуру розмістять біля будівлі філармонії

«Повітряну» скульптуру розмістять біля будівлі філармонії

Унікальну для Черкас «повітряну» скульптуру найімовірніше розмістять біля будівлі обласної філармонії – на вулиці Хрещатик. Це місце обрали з урахуванням пропозицій архітектурно-містобудівної ради та результатів рейтингового голосування, що тривало близько двох тижнів (із 21 лютого до 3 березня) в мережі Інтернет. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Як розповів начальник відділу реклами та дизайну міського середовища департаменту архітектури та містобування Андрій Поліщук, загалом свою думку з цього приводу висловили понад півтисячі респондентів.

– Це місце перемогло з великим відривом і набрало найбільшу кількість голосів, – зазначив Андрій Сергійович. – Як бачимо, облаштування такої скульптури біля філармонії вподобала як територіальна громада міста, так і представники «Сатурну» та місцевої влади. Найбільшу активність у ході проведення голосування ми спостерігали під час перших трьох днів.

Нагадаємо, учасники опитування могли одночасно підтримати кілька варіантів: для цього те місце, яке їм найбільше до вподоби, мали оцінити зірочкою – від 1 до 5.

Так, другу сходинку в рейтингу посіла локація – «сквер Юність», їй поступилася інша – будівля мерії. На четвертому місці – дитячий парк, за ним – сквер за облдержадміністрацією. Ці результати стали вирішальними для обрання остаточного місця розташування скульптури.

– Отримані результати ми передамо представникам компанії «Сатурн», керівництво якої ініціювало встановлення за власний кошт ексклюзивної для нашого міста інсталяції, – розповів Андрій Поліщук. – Саме їхня компанія візьметься за пошуки скульптора, який втілить у життя цю ідею. Зі свого боку, нам ще лишається узгодити з адміністрацією філармонії таке сусідство.

РЕЙТИНГ місць

І місце – філармонія (3,59*),

ІІ місце – сквер «Юність» (2,93),

ІІІ місце – мерія (2,74),

ІV місце – дитячий парк (2,47),

V місце – сквер за ОДА (2,34).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x