У Черкасах може з’явитися сквер імені В’ячеслава Чорновола

У Черкасах може з’явитися сквер імені В’ячеслава Чорновола

Ім\’я відомого в Україні політичного діяча В\’ячеслава Чорновола пропонують присвоїти скверу, який нині зветься «Молодіжним». Його створили торік рішенням сесії, яка відбулася 20 вересня. Він розташований на площі 0,75 га на розі вулиць Чіковані та, власне, В. Чорновола. Нині відбулося громадське обговорення навколо перейменування скверу. Тепер таку пропозицію топонімічної комісії розгляне виконавчий комітет та депутати міської ради. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Упродовж двох останніх місяців відділ підтримки громадянського суспільства збирав пропозиції та зауваження до такої ініціативи. Тоді низка місцевих громадських організацій (серед них – обласний осередок «Молодіжного народного руху») запропонувала облаштувати новий сквер імені Чорновола на перехресті бульвару Шевченка з однойменною вулицею. Утім, тамтешня земля перебуває в довгостроковій оренді публічного акціонерного товариства «Юрія». Як повідомив головуючий на засіданні, яке відбулося 3 березня, заступник міського голови Ігор Коломоєць, планів відмовлятися від неї в підприємства не мають.

Більше з тим, як розповів начальник відділу екології департаменту житлово-комунального комплексу Володимир Гусаченко, для того, аби розбити там сквер, площа ділянки замала.

– Сквер – це територія, яка повинна мати площу, щонайменше, 20 соток, – зазначив він. – Натомість земля на перехресті бульвару Шевченка з вулицею В’ячеслава Чорновола такої території немає. «Молодіжний» наразі перебуває на балансі КП «Дирекція парків», зараз там проведуть усі необхідні роботи для його розчистки.

Крім того, нові назви дадуть і ще трьом провулкам обласного центру, які розташовані на території обласної благодійної організації учасників війни, ветеранів праці та пенсіонерів ВАТ АЗОТ. А це – в районі вулиць Анатолія Лупиноса й Бидгощською та між Кобзарською і Юрія Іллєнка. Ці провулки, протяжність кожного близько 200 метрів, пропонують назвати – Медовим, Малиновим та Каштановим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x