«Колесо огляду» та асфальтоукладач – депутати так і не прийняли ПСЕР

«Колесо огляду» та асфальтоукладач – депутати так і не прийняли ПСЕР

Зміни до місцевої Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2017 рік черкаські депутати так і не затвердили. Після тривалого обговорення обранці ухвалили проект цього рішення за основу – яким його затвердили члени виконавчого комітету, а ось для прийняття документа в цілому в сесійній залі забракло голосів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби черкаської міськради.

Як розповіла під час презентації проекту рішення директор департаменту економіки та розвитку Ірина Удод, більшість із запропонованих коригувань стосувалися змін назв тих чи інших дій та перерозподілу бюджетних коштів у межах розпорядників.

Утім, у новій редакції програми виявилося кілька пунтків, які викликали жваві суперечки між депутатами. Серед таких – купівля асфальтоукладальника для комунального підприємства «ЧЕЛУАШ». Обранцям перерозподілити передбачене на це фінансування в розмірі 1 млн 600 тис. грн на користь ремонту вулиці Гоголя (між Смілянською та Дашковича). Разом із тим, спеціалісти мерії запланували збільшити на 2 млн 47 тис. грн коштів для купівлі тракторів із навісним обладнанням цьому ж КП (загалом на це мали передбачити 5 млн 820,4 тис. грн).

Проте частина депутатів висловилася проти таких кроків.

Так, представник фракції «Черкащани» Іван Сухарьков вийшов із пропозицією лишити кошти для придбання асфальтоукладальника й не перерозподіляти їх на ремонт ділянки вулиці Гоголя. Його підтримав і його колега із фракції «Самопоміч» Олексій Романов. Більше з тим – запропонував зняти передбачені кошти на закупівлю атракціону «колеса огляду» та спрямувати їх на закупівлю спецтехніки для КП «ЧЕЛУАШ». Таку пропозицію його колеги по депутатському корпусу теж сприйняли неоднозначно. Мовляв, поруч із вирішенням господарських проблем у місті слід розвивати й інші сторони життя міста.

На думку секретаря міської ради Олександра Радуцького, цей атракціон міг би стати новою родзинкою Черкас та за попередніми підрахунками дозволить заробляти комунальному підприємству «Дирекція парків» майже 2 мільйони гривень на рік. «Колесо огляду» планують встановити на місці попереднього в парку «Сосновий бір».

За словами Олексія Мельника, який на цьому КП обіймає посаду заступника директора, орієнтована вартість квитків для дітей складатиме 20-25 грн, а для дорослих – в межах 40-50 грн.

Після обговорення й дискусій навколо цих питань депутати перейшли до голосування в поіменному режимі. Як результат, «за» такий проект рішення в цілому висловилося всього 18 обранців, ще троє були проти й дев’ять утрималися. Далі обранці повернулися до голосування, однак і після цього зміни до програми не підтримали. На цьому секретар міської ради, який головував на засіданні, закрив сесію.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x