Черкащина – в четвірці кращих з неолімпійського спорту

Черкащина – в четвірці кращих з неолімпійського спорту

Міністерство молоді та спорту України підвело рейтинг з неолімпійських видів спорту серед структурних підрозділів фізичної культури та спорту у 2016 році. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської ОДА.

Черкащина впевнено піднялась ще на один щабель у цьому рейтингу та посідає четверту сходинку, обійшовши таких суперників своєї групи, як Чернігівська, Миколаївська та Херсонська області.

У 2016 році за результатами виступів спортсменів на змаганнях всеукраїнського та міжнародного рівнів набрано 70 686 залікових очок.

Для порівняння у 2015 році ця цифра становила – 54 259 очок та 5 місце рейтингу, у 2014 році – 46 062 і шоста сходинка.

«Маю відверто сказати, що це запланований результат, адже ми намагаємось максимально забезпечити участь спортсменів Черкащини у змаганнях національного рівня. Також постійно ведеться робота щодо створення належних умов для проведення навчально-тренувальних занять та покращення існуючої матеріально-технічної бази, у тому числі придбання сучасного, конкурентоспроможного спортивного інвентарю та обладнання для провідних атлетів області.

Цьогоріч, щоб увійти до трійки нам не вистачило 1 628 очок, ми поступились Івано-Франківській, Вінницькій та Полтавській областям.

«Сьогодні нам є над чим працювати та що вдосконалювати, тому вірю, що спільними зусиллями ми не тільки покращимо умови для наших спортсменів, але й піднімемо результативні показники» – говорить начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації Максим Зеленський.

Так, обласний рейтинг у 2016 році очолили наступні федерації з видів спорту:

1 місце – веслування на човнах «Дракон» – 8 554 очок
Президент обласної федерації веслування на човнах «Дракон» – Павло Кучер

2 місце – кікбоксинг ВАКО – 8 372 очки
Президент обласної федерації кікбоксингу ВАКО – Василь Патрус

3 місце – військово-спортивні багатоборства – 7 773 очки
Президент обласної федерації військово-спортивного багатоборства – Олександр Науменко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x