До шевченківських роковин черкащани читали вірші просто неба

До шевченківських роковин черкащани читали вірші просто неба

Сьогодні – 9 березня – виповнюється 203 роки від дня народження видатного українського поета, художника і письменника Тараса Шевченка. У Черкасах його пам’ять вшанували покладанням квітів до монумента Великого Кобзаря на розі бульвару Шевченка з вулицею Дашковича та читанням віршів поета просто неба. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.
До шевченківських роковин черкащани читали вірші просто неба
Аби віддати шану видатному українцю, на площі біля обласного музично-драматичного театру зібралося близько сотні містян. Серед них – перший заступник міського голови Черкас Станіслав Овчаренко, заступник мера Геннадій Шевченко та представники структурних підрозділів міськвиконкому.

– За свідченням сучасників, свої поезії він писав із надзвичайною легкістю – наче жартома: міг не тільки слухати при цьому розмови присутніх, а й брати в них участь, – розповів присутнім на площі містянам ведучий заходу Олександр Бондаренко, режисер міського будинку культури ім. Івана Кулика. – Тарас Шевченко… Це людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Він підніс духовну велич і красу українського народу на найвищу височінь, чим збагатив увесь світ. Тарас Шевченко звеличив Україну та українців. Свої поезії спрямовував не лише сучасникам, а й нас, його нащадкам, і нині вони стали справді пророчими…

Під звуки пісні «Реве та стогне Дніпр широкий» присутні вклонилися Кобзареві та поклали квіти до підніжжя його пам’ятника. Після чого поціновувачів його творчості запросили до «шевченківських читань». Декламувати вірші Тараса Григоровича спершу заходилися школярі. У середмісті звучали рядки його поезій «І виріс я на чужині», «Сестрі…», «Заповіт», «Якби ви знали паничі», «Думка (Тече вода в синє море)», «Гомоніла Україна», а ще – уривки із поеми «Катерина».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x