Черкащину відвідав керівник СБУ

Черкащину відвідав керівник СБУ

Сьогодні Черкащину відвідав керівник Служби безпеки України Василь Грицак. Такий візит відбувся вперше за 25 років існування Служби безпеки України. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Через два тижні Служба святкуватиме свій 25-річний ювілей. Ці роки були дуже важкими, але справжнім випробуванням стали останні 3 роки, – відзначив Василь Сергійович. – За цей час Служба змінилася. За час проведення військових дій в зоні АТО ми здобули неоціненний досвід. Ми маємо знання, яких не має ні в кого. І до нас приїздять працівники провідних спецслужб світу для переймання досвіду протидії гібридним методам ведення війни.

За словами керівника СБУ, з перших днів Служба була в зоні проведення АТО. За весь цей час зі Сходу не повернулися близько 20-ти співробітників, більше 100 отримали поранення, 150 – відзначені державними нагородами. Через горнило війни нині пройшло понад 8,5 тис. співробітників. Насьогодні в зоні АТО перебуває майже 900 працівників СБУ. Із Черкаського управління, нащастя, ніхто не загинув. Є кілька співробітників, які отримали поранення, контузії під час несення служби.

Пам’ять всіх полеглих бійців у зоні АТО вшанували хвилиною мовчання.

– В нас є хороші результати роботи, і є чим пишатися, – відзначив Василь Грицак. – Як уцілому службі, так і Черкаському управлінню. Свідченням цьому є десятки знешкоджених груп на території нашої держави, які готували або теракти, або інші злочини; локалізована діяльність розвід-резидентур; в роботі перебуває багато матеріалів, і результати цієї діяльності стануть відомі найближчим часом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x