Селянам на Городищині нагадали про правила безпеки

Селянам на Городищині нагадали про правила безпеки

З метою привернути увагу населення проблем пожежної безпеки, а також нагадати основні правила, 10 березня працівники Городищенського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області спільно з інспекторським складом Управління ДСНС провели профілактичний рейд житлового сектору в селі Валява та на хуторі Чубівка.

З настанням відносно сухої та теплої погоди почастішали випадки населення все частіше спалює суху рослинності на городах та присадибних ділянках. Важливо, знати, що такі дії часто несуть в собі небезпеку, адже відсутність постійного контролю за багаттям та поривчастий вітер можуть призвести до масштабних пожеж в екосистемах і навіть до виникнення пожеж у житлових та господарських будівлях.

Так, за статистикою, за першу декаду березня в області у природних екосистемах виникло вже 25 пожеж, вогонь пройшов площу більше 19 гектарів, внаслідок однієї з цих пожеж навіть загинула літня жінка.

Перед рейдом рятувальники завітали до органів місцевого самоврядування та уточнили списки особливо вразливих категорій населення, до яких традиційно зараховуть одиноких, літніх та немічних людей, багатодітні родини.

Рятувальники обійшли цього дня понад 50 таких господарств і наголосили на безпечному поводженні із вогнем в побуті, з приладами опалення, зокрема, при користуванні електронагрівальними приладами та пічним опаленням, розповіли про заходи безпеки під час випалювання залишків сухої трави.

Наостанок усі громадяни отримали від фахівців ДСНС пам’ятки щодо попередження та недопущення виникнення пожеж, загибелі та травмування людей на них.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x