За два місяці цього року 125 черкасців задекларували свої доходи

За два місяці цього року  125 черкасців задекларували свої доходи

Протягом перших двох місяців 2017 року 125 жителів міста Черкаси, які у 2016 році отримали доходи, що підлягають обов’язковому декларуванню, подали декларації. Черкасці задекларували доходів на суму понад 12 млн гривень, сума до сплати склала 404,6 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 94,1 тис. гривень військового збору. Про це повідомив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Антон Царюк. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі відомства.

Найбільшу кількість із поданих декларацій – 108 складають декларації, в яких громадяни повідомили про успадковане та дароване майно в минулому році. 11 черкасців прозвітувались про дохід від здавання в оренду нерухомого майна (крім земельних ділянок). Про дохід отриманий від операцій з продажу нерухомого майна надійшло 2 декларації та про інші доходи прозвітувались 4 жителі міста Черкаси.

Нагадуємо, що останній день подання декларацій громадянам, які зобов’язані задекларувати свої доходи – 3 травня 2017 року, а суми податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначені в поданій річній декларації, сплачується громадянами самостійно до 1 серпня 2017 року.
Декларацію про майновий стан і доходи за 2016 рік зобов’язані подати наступні категорії громадян:
– які отримали у 2016 році доходи від провадження незалежної професійної діяльності;
– отримали торік доходи від особи, яка не є податковим агентом (від інших фізичних осіб – резидентів або нерезидентів);
– отримали окремі види доходів, що не підлягають оподаткуванню при виплаті (суми заборгованості, за якими минув строк позовної давності та яка перевищує суму, що становить 50 відсотків місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року; нецільова благодійна допомога понад установлену норму; додаткове благо у вигляді суми боргу платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов\’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності та інші);
– отримали доходи від операцій з інвестиційними активами ;
– отримали іноземні доходи;
– інші доходи, декларування яких передбачено чинним законодавством.

Декларація подається громадянами до податкових інспекцій за місцем реєстрації. Форма Декларації, за якою здійснюється декларування доходів, отриманих фізичними особами – платниками податків у 2016 році, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859», що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 11.10.2016 за №1349/29479.
За довідковою інформацією щодо кампанії декларування доходів громадяни міста можуть звертатись до Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Черкасах (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235) або за тел. 32-11-27 та 37-42-37.
Прихильникам сучасних інформаційних технологій ДФС України пропонує декларувати доходи в електронному вигляді. З цією метою працює спеціальний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи в електронному вигляді». Для декларування доходів в електронному вигляді необхідно мати ключ електронного цифрового підпису, який безкоштовно черкасці можуть отримати в Акредитованому центрі сертифікації ключів за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235, кабінети 108-109. Тел. для довідок 33-91-77.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x