Міська влада Черкас навчатиме охочих надавати першу медичну допомогу

Міська влада Черкас навчатиме охочих надавати першу медичну допомогу

Активісти черкаського Майдану звернулися до департаменту охорони здоров’я міста з проханням організувати курси з надання першої медичної допомоги усім охочим

Розповідає власний кореспондент «Нової Доби».

– Люди звернулися до нас електронною поштою, тож особисто я з ними не спілкувався. Проте питання, що вони порушили, є актуальним, тому ми відгукнулися на нього, – говорить Олег Стадник, директор департаменту охорони здоров’я міськвиконкому Черкас. – У місті є лікарня швидкої медичної допомоги, тож ми вирішлди, що такі навчання доречно було б проводити на її базі. Там є фахівці з невідкладних станів, які можуть провести такі навчання.

За словами пана Стадника, група охочих ще не сформована, планується, що вона об’єднає до 40 осіб. Якщо навчатися буде більше охочих, то можна буде утворити кілька груп.

Тривалість навчання залежатиме від тих тем, які захочуть опанувати волонтери: якщо обмежитись наданням першої допомоги (як зупинити кров, як накласти шину при переломі, як транспортувати хворого при різних ушкодженнях тощо), то достатньо буде двогодинного семінару.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x