Уманська поліція виявила два нелегальні авто

Уманська поліція виявила два нелегальні авто

У кожному випадку свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу містили явні ознаки підробки, при цьому агрегатні вузли автомобілів не відповідали даним, зазначених в технічних документах. За фактами заміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу відкриті кримінальні провадження. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

Співробітники з дорожнього нагляду Уманського районного відділення поліції, які несуть службу на стаціонарному посту міста Умань здійснюють заходи, спрямовані на виявлення автомобілів, що експлуатуються з порушенням законодавства.

Днями на 210 км автодороги Київ-Одеса інспектори поліції зупинили автомобіль «Volkswagen PASSAT» під керуванням 26-річного жителя міста Умань. Під час звірки вузлів та агрегатів з даними національної відомчої бази було встановлено, що номер кузова даного автомобіля не співпадає з номером, зазначеним у базі, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу візуально має ознаки підробки.

Автомобіль вилучили до Уманського районного відділення для проведення подальшої перевірки.

Наступного дня в ході перевірки автомобіля «Volkswagen Golf», за кермом якого був 32-річний житель району, співробітники поліції виявили, що номерний знак не належить даному автомобілю та свідоцтво про реєстрацію містить явні ознаки підробки.

На місце події було направлено слідчо-оперативну групу для з’ясування обставин події. Транспортний засіб доставлено до відділку поліції.

За кожним зазначеним фактом слідчим відділенням поліції відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 290 (Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі. Для з’ясування усіх обставин події призначено ряд технічних експертиз. Слідство триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x