Черкащанина чекає кримінальне переслідування на території Туреччини

Черкащанина чекає кримінальне переслідування на території Туреччини

На підставі міжнародно-правових договорів, які ратифіковані Україною, прокуратурою області підготовлено та скеровано до компетентних органів Турецької Республіки клопотання про здійснення кримінального переслідування стосовно жителя Черкащини, який входив до складу злочинної групи, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності за законодавством турецької сторони. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Упродовж 2004 року членами організованої групи, що діяла у м. Черкаси, до складу якої входили жителі Черкаської області, вчинено ряд тяжких та особливо тяжких злочинів, пов’язаних із заволодінням чужим майном шляхом обману та зловживання довірою в особливо великих розмірах.

Після затримання та притягнення членів організованої групи до кримінальної відповідальності одна особа, яка входила до цієї злочинної групи, з метою уникнення кримінальної відповідальності залишила територію України, у зв’язку з чим була оголошена в міжнародний розшук.

На початку 2013 року правоохоронними органами області встановлено, що розшукувана особа перебуває на території Турецької Республіки, на сьогодні набула громадянства Турецької Республіки, постійно проживає на її території, через що не може бути видана правоохоронцям області для притягнення до кримінальної відповідальності.

На цей час прокуратура області очікує інформація компетентних органів Турецької Республіки щодо результатів кримінального переслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x