Депутати Катеринопільщини заслухали звіт голови та внесли зміни до районних програм

Депутати Катеринопільщини заслухали звіт голови та внесли зміни до районних програм

На черговій 10 сесії Катеринопільської районної ради VIІ скликання, депутати заслухали інформацію про підсумки виконання програми економічного і соціального розвитку району за 2016 рік, з якою виступила заступник голови райдержадміністрації Ольга Шарига.
Депутати заслухали також звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік, з яким ознайомила в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. На сесії було відмічено, що протягом звітного року районною державною адміністрацією, її управліннями та відділами проведена відповідна робота щодо виконання бюджету, тому депутати прийняли рішення затвердити звіт про виконання районного бюджету за 2016 рік:
по загальному фонду по доходах в сумі 133771,8 тис. грн., по видатках в сумі 133354,8 тис. грн.;
по доходах спеціального фонду в сумі 7957,3 тис.грн., по видатках в сумі 9527,8 тис. грн.

Депутати заслухали звіт голови районної ради Віталія Верети про його діяльність на даній посаді за період каденції, в якому було дано аналіз зробленого у звітному періоді та окреслено проблеми, над вирішенням яких необхідно працювати надалі, які корективи до планів необхідно внести.
Коротко характеризуючи роботу районної ради, її голова зазначив, що вищий представницький орган району працював стабільно і послідовно, забезпечуючи розвиток Катеринопільщини за пріоритетними напрямками, вирішуючи поточні питання життя громадян та сільських, селищних рад. Разом із депутатами робота була організована так, щоб рада якомога повніше та ефективніше виконувала свої обов’язки, передбачені чинним законодавством, і головне – компетентно приймала відповідні рішення. Діяльність районної ради у звітному періоді охоплювала різні сфери економічного, соціального життя району. Була налагоджена тісна співпраця з районною державною адміністрацією, сільськими, селищними радами та об’єднаними територіальними громадами. щоб разом вирішувати актуальні питання.
Депутати розглянули питання про внесення змін до районних програм, зокрема «Турбота»; «Призовна дільниця»; покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення; забезпечення пожежної безпеки; профілактики злочинності в Катеринопільському районі; розвитку матеріально-технічної бази комунального закладу «Катеринопільська дитяча музична школа»; забезпечення функціонування сектору з питань державної реєстрації райдержадміністрації в Катеринопільському районі; розвитку архівної справи; програми підтримки органів виконавчої влади Катеринопільського району.

З пропозиціями щодо внесення змін до рішення районної ради «Про районний бюджет на 2017 рік» присутніх ознайомила в.о. начальника фінансового управління райдержадміністрації Тамара Чоловська. Відповідно за рахунок вільних залишків на початок року збільшено видатки на покриття видатків, які не було враховано при формуванні районного бюджету на 2017 рік в сумі 2,2 млн. грн., в тому числі на галузі освіти, культури, медицини, соціального захисту, райдержадміністрацію, а також субвенцію на систему відеоспостереження, на виконання районних програм, субвенції обласному бюджету на ремонт та утримання доріг державного значення, що проходять по Черкаській області та на придбання ангіограма. Збільшено дохідну частину районного бюджету за рахунок субвенцій із сільських, селищних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, відповідно збільшено видатки на галузі медицини, освіти, соціальної сфери на суму 548 тис. грн.

Головний лікар центральної районної лікарні, депутат районної ради Людмила Борецька ознайомила з програмами боротьби з онкологічними захворюваннями та протидії захворюванню на туберкульоз.
Жваве обговорення виникло у ході розгляду питання «Про районний інформаційний центр», де розміщено районну Дошку пошани. Завдяки активному обговоренню та внесенню доречних пропозицій, рішення було прийняте з урахуванням поправок.

Районна державна адміністрація виступила з ініціативою прийняття повторного звернення депутатів Катеринопільської районної ради до Прем\’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо вирішення питання виділення коштів на здійснення заходів соціально-економічного розвитку Катеринопільського району.
З усіх розглянутих на сесії питань ухвалено відповідні рішення.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x