Жителя Золотоніщини судитимуть за те, що воював на боці ДНР

Жителя Золотоніщини судитимуть за те, що воював на боці ДНР

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в Черкаській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Встановлено, що житель Золотоніського району, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, вступив до силового блоку морської піхоти армії «Донецька народна Республіка» та проходив військову службу, чим сприяв незаконній діяльності терористичної організації та брав у ній участь.

Близько року вказана особа переховувалася від слідства на тимчасово окупованій території, доки 9 березня зловмисника затримали на території міжнародного пункту пропуску в Чернігівській області під час перетину державного кордону.

За клопотанням слідчого, погодженого з прокурором прокуратури області, Соснівським районним судом м. Черкаси підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x