Дві громади на Черкащині отримають гроші на нові ЦНАПи

Дві громади на Черкащині отримають гроші на нові ЦНАПи

14 березня відбулося урочисте підписання меморандумів про співпрацю між представниками 12 об’єднаних територіальних громад та компанією SKL International щодо створення в цих громадах центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП). Серед підписантів – дві ОТГ з Черкащини, Білозірська та Мокрокалигірська. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У рамках меморандуму у цих 12 об’єднаних громадах до кінця року передбачається ремонт і обладнання Центрів адміністративних послуг, а також навчання відповідних фахівців та інформування населення про діяльність ЦНАПів. Загальний розмір фінансування складає 800 тисяч євро.

Компанія SKL International реалізує Початкову фазу проекту U-LEAD component 2 «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» у частині розбудови Центрів адміністративних послуг. U-LEAD є спільною програмою Європейського Союзу та його держав-членів – Данії, Естонії, Німеччини, Польщі та Швеції.

У планах проекту – відкриття не менше 24 ЦНАПів в уже створених об’єднаних громадах до кінця 2017 року і до 600 центрів – до кінця 2020 року.

За словами міністра В´ячеслава Негоди, створені в об’єднаних громадах ЦНАПи повинні відрізнятися від тих, що вже працюють, скажімо, при райдержадміністраціях. Через те, що громади мають більш широкі власні повноваження там мають змогу якісно надавати не лише адміністративні, а й комунальні та інші послуги. Ці послуги можуть бути також доступнішими. Для цього в селах об’єднаних громад важливо створювати віддалені та мобільні робочі місця для фахівців ЦНАПів, залучати до надання послуг сільських старост.

Хьюг Мінгареллі, посол, Голова делегації ЄС в Україні, переконаний, що з підписанням угоди про партнерство лідери громад беруть сьогодні зобов\’язання щодо дуже складного завдання створення центрів адміністративних послуг в своїх громадах. Це буде означати багато роботи і зусиль. Але, на думку посла, це буде винагороджуюче завдання. Добре функціонуючі центри адміністративних послуг могли б стати символом реформ на шляху до нової якості місцевого самоврядування в Україні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x