Бути волонтером – у Черкасах стартує волонтерська школа

Бути волонтером – у Черкасах стартує волонтерська школа

Вже відзавтра «Школа волонтерів» розпочне свою роботу у Черкасах. На базі організації «Від серця до серця» відбудеться пеше установче заняття для тих, хто виявив бажання навчатися волонтерству. Так «Школа волонтерів» надасть можливість усім охочим оволодіти основними знаннями та вміннями, які необхідні для здійснення соціальної роботи, а також розвитку соціальної активності, наголошують благодійники.

Охочі навчитися волонтерству під час навчання, що відбуватиметься у формі міні-тренінгів, отримають інформацію про профілактичну роботу волонтера, навчаться протидії торгівлі людьми, працювати із уразливими групами населення, а також контактувати із владою. Із учнями безпосередньо працюватимуть соціальні працівники-спеціалісти організації, що мають практичний досвід роботи та ознайомлять майбутніх волонтерів зі специфікою роботи.

Марина Здоровець, фахівець ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця», розповідає, що волонтери приходили в організацію завжди. Зазвичай це були небайдужі студенти різних навчальних закладів, які періодично допомагали благодійникам проводити різні заходи.

– Нині ж у «Школі волонтерів» ми ж плануємо охопити не лише студентство, а й тих , хто бажає допомагати іншим людям, які цього потребують. Плануємо так побудувати навчання, щоб люди могли оволодіти основною інформацією про усі напрямки роботи із уразливими групами та навчилися працювати з ними, оскільки не кожен зможе працювати у цій сфері, особливо зі споживачами ін’єкційних наркотиків, безпритульними, тими, хто звільнився із місць позбавлення волі тощо. Тут потрібна підготовка, вивчення спеціальних тем та спілкування із тими, хто займається із представниками уразливих груп, – зауважує Марина Здоровець. – Окрім того, можна буде побачити на практиці, як це все працює.

Навчальний курс складатиметься із 14 блоків за напрямками роботи. Проте, за потребою, ті чи інші блоки змінюватимуть, або ж додаватимуть нові. Групи формуватимуть по 10-15 осіб, а самі заняття відбуватимуться 1-2 рази на місяць, залежно від зайнятості викладачів та учнів «Школи волонтера». Навчитися волонтерству можна абсолютно безкоштовно на базі організаці ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця»


Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x