Черкаські депутати звернулися до ВРУ з вимогою звільнити учасників блокади Донбасу

Черкаські депутати звернулися до ВРУ з вимогою звільнити учасників блокади Донбасу

На сьогоднішньому позачерговому засіданні депутати Черкаської міської ради затвердили звернення до Верховної Ради України щодо суспільно-політичної ситуації в країні. Зокрема, вони вимагають припинити торгівлю з окупованими територіями та звільнити учасників блокади. Про це «Нова Доба» дізналася з УНН-Центр.

За словами депутата Ярослава Нищика, який озвучував звернення, сьогодні вночі продовжилося переслідування блокувальників торгівлі на крові. За ці дні затримано понад 80 учасників блокади, а учасників війни били особливо сильно. Тому депутати вимагають до 17 березня звільнити усіх затриманих, закрити усі відкриті проти них кримінальні провадження.
Водночас вони вимагають звільнити із займаних посад очільників силових структур − Арсена Авакова, Василя Грицака, Віталія Малікова. Вони хочуть, щоб війна з Російською Федерацією була визнана на офіційному рівні, а Росія була визнана країною-агресором.

Згідно з вимогами, торгівля з терористами має бути заборонена окремим законом України, робота російських банків та російських платіжних систем заблокована. Влада має припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали цю блокаду торгівлі з окупованими територіями.

Поки черкаські депутати сперечалися, РНБО ухвалила рішення про припинення торгівлі з окупованими територіями. Про це депутатам повідомив міський голова Анатолій Бондаренко. Але вони наполягають на тому, щоб усі учасники блокади були звільнені, а ті, хто розганяв блокувальників, були покарані.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x