Двоє молодих художників представили спільну виставку в черкаському музеї

Двоє молодих художників представили спільну виставку в черкаському музеї

11 березня у Черкаському художньому музеї відкрито спільну виставку Андрія Кравцова та Андрія Пузиря. Одна з причин, чому художники вирішили організувати спільну виставку – це, насамперед, давня дружба та спільні інтереси в галузі культури та в різних видах мистецтва: декоративно-прикладному, скульптурі, графіці, живопису, музиці, спорті. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського художнього музею.

Основні напрямки, в яких працюють митці – це художні вироби з дерева (Андрій Пузир) та академічна скульптура (Андрій Кравцов). Однак на виставці представлено твори й інших напрямків їх творчості, зокрема, живопис, графіка, скульптура. Молоді художники постійно перебувають в пошуку, опановують нові види і жанри мистецтва, експериментують.

Товариські стосунки двох Андріїв розпочалася в Київському державному інституті декоративно-прикладного мистецтва та дизайну імені Михайла Бойчука, де вони навчалися на кафедрі декоративно-прикладного мистецтва, але на різних факультетах – художні вироби з дерева (Андрій Пузир), художні вироби з металу (Андрій Кравцов). Навчаючись в інституті, вони брали активну участь у виставках, а також у майстер-класах.

Закінчивши навчання в інституті, хлопці почали працювати в різних напрямках. Так Андрій Пузир вибрав напрямок декоративно-прикладного мистецтва, а саме роботу з деревом. У 2015 році в Черкаському обласному художньому музеї відбулася його перша персональна виставка «Дріада». Зараз він продовжує працювати з деревом, намагається розвиватись і вносити щось нове. Андрій любить поєднувати з деревом різні матеріали: скло, метал, шкіру. Роботи з використанням цих компонентів стають ексклюзивними предметами інтер’єру і створюють комфортну атмосферу для життя. Він створює і традиційні декоративні вироби, і зовсім нові оригінальні твори, в творенні яких поєднались не тільки природні здібності, нестандартне мислення., а й високий рівень виконавської майстерності.

Андрієві Кравцову ближче до душі припала академічна скульптура, тому він продовжив навчання в Національній Академії образотворчого мистецтва України. Згодом, після тривалого часу навчання хлопці вирішили зробити своє спільне відображення, свій «Початок»: перша виставка відбулася у 2016 році в м. Шостка, звідки родом Андрій Кравцов, а зараз твори молодих художників експонуються в Черкасах, звідки родом Андрій Пузир.

На думку Андріїв, причиною того, що такі різні на перший погляд люди можуть створювати щось спільне, є те, що людина споконвіків оточує себе предметами мистецтва, які несуть в собі не тільки красу, але й свій емоційний поштовх, свою енергетику.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x