Якщо заклало носа

Якщо заклало носа

Нежить з’являється внаслідок запалення слизової оболонки носа або носоглотки. Причиною такого неприємного симптому може бути переохолодження, бактеріальна або вірусна інфекція, зміна гормонального фону або алергічна реакція на збудник.

Головною запорукою лікування нежиті є ліквідація його першопричини. Водночас, пришвидшити лікування і покращити самопочуття тут і зараз допоможуть деякі «домашні» способи лікування
Фітонциди, що містяться в цибулі і часнику, пригнічують віруси. Розріжте цибулину і подихайте над нею. Часник потрібно розчавити, помістити в банку з широким горлом і вдихати кілька разів на день. При вдиханні в носі і горлі з’явиться печіння – це нормальна реакція.
Негазована мінеральна вода чудово впорається з закладеністю носа. Кожні півгодини промивайте теплою водою ніс не менше 15 хвилин.

Для промивання носа від густого слизу приготуйте такий розчин: розведіть евкаліптову олію (на склянку води достатньо 2–3 краплі) і додайте чайну ложку солі.
Якщо у вас вірусний нежить, то використовуйте розчин із морської води для промивання носової порожнини. За допомогою промивання ви очищаєте слизову оболонку носа і позбавляєтеся від мікробів. 1 чайна ложка морської солі на півлітра теплої кип’яченої води.
А ось прогрівання носа оториноларингологи не радять проводити без попередньої консультації з лікарем. Це може призвести до набряку слизової і застою рідини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x