На Черкащині триває операція «Первоцвіт»

На території Черкаської області з 6 березня по 31 травня цього року триває операція «Первоцвіт-2017». Заборонений продаж рідкісних видів дикоростучих рослин та рослин, що знаходяться під загрозою зникнення і занесених до Червоної книги. Про це «Нова Доба» дізналася від ГУ НП у Черкаській області.

З метою попередження та припинення правопорушень, пов’язаних з незаконним збиранням та реалізацією рідкісних видів рослин, поліція проводить профілактичні заходи під умовною назвою «Первоцвіт-2017», які мають на меті протидію винищенню рідкісних рослин. Згідно законодавства України, здійснюючи торгівлю рідкісними та зникаючими видами рослин, громадяни порушують Закони України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про Червону Книгу України».

Станом на 15 березня працівники Національної поліції в Черкаській області виявили 19 порушень законодавства, пов’язаних із незаконним збиранням та реалізацією рідкісних видів рослин. Зокрема, стосовно 18 осіб складено матеріали про вчинення адміністративного правопорушення передбаченого статтею 159 Кодексу України про адміністративні правопорушення та стосовно 1 особи складено матеріали за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Головне управління Національної поліції звертається до громадськості з проханням повідомляти до органів Національної поліції інформацію про факти порушень чинного законодавства, пов’язаних з незаконним збиранням, вивезенням за межі України рідкісних видів рослин та їх реалізацією.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x