3G-зв\’язок у Черкасах працює у режимі тестування

3G-зв\’язок у Черкасах працює у режимі тестування

Третє покоління технології мобільного зв\’язку таки дісталося до Черкас. Мобільні оператори нарешті отримали доступ до необхідних радіочастот та 16 березня почали налаштовувати обладнання відповідно до зростання трафіку. Коли в Черкасах на повну потужність запрацює довгоочікуваний 3G-зв\’язок та що підготували своїм абонентам мобільні оператори, дізнавався сайт vikka.ua.

«У нас на сьогодні по Черкаській області отримано ліцензію на надання послуг із 3G-зв\’язку чотирма операторами. Це «Киїівстар», lifecell, Vodafone і «ТриМоб». Частоти звільнені військовими і передані операторам. Перешкод для повноцінного покриття 3G-зв\’язку немає. Зараз іде етап встановлення базових станцій по максимальній кількості населенених пунктів», – зазначає начальник Черкаського обласного відділу Центральної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» Ігор Рябошлик.

Він додає, що «Київстар» отримав близько 70 дозволів на обладнання, Vodafone – 9 дозволів, lifecell – 62 і «ТриМоб» – близько 20. Але наявність дозволу ще не означає, що базова станція працює у повному режимі. Наразі оператори працюють у режимі тестування, зокрема і в Черкасах.

На офіційному сайті lifecell повідомляють, що від 16 березня жителі Черкас та ще 122-х населених пунктів області отримали доступ до 3G-мережі в Україні. Відразу після увімкення мережі користувачі lifecell можуть випробувати найшвидшу швидкість 3G+ мобільного Інтернету та безкоштовно ним користуватися протягом 5 днів.

3G-зв\’язок у Черкасах і передмісті запустив 16 березня і національний оператор мобільного зв\’язку «Київстар».

«В обласному центрі зв\’язок 3G забезпечує понад 50 базових станцій, на яких були проведені роботи із заміни обладнання. Нове обладнання підтримує різні стандарти та технології зв\’язку, в тому числі і 4G. Наразі фахівці компанії оптимізують налаштування обладнання відповідно до зростання трафіку», – повідомила менеджер зі зв’язків із громадськістю Алла Лаврентьєва.

Як зазначає прес-секретар Vodafone Україна Вікторія Павловська, їхній оператор також підключив 3G для усіх черкаських абонентів, які мають передплачені тарифи.

Зазначимо, що наприкінці січня 2017 року у Черкасах один із мобільних операторів у тестовому режимі увімкнув мережу 3G. Раніше оператори мобільного зв’язку прогнозували появу 3G у Черкасах не раніше другої половини 2017 року. А Міністерство оборони України взагалі планувало вивільнити необхідний для запуску 3G радіочастотний ресурс лише у січні 2018-го.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x