З Умані до черкаського СІЗО метадон прислали поштою

З Умані до черкаського СІЗО метадон прислали поштою

Уманська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч.2 ст.307 КК України. Про це «Нова Доба» дізналася від Уманської прокуратури.

34-річний чоловік наприкінці лютого 2017 року у змові з невстановленою слідством особою організував незаконне пересилання наркотичного засобу, обіг якого обмежено – метадону. Речовину пересилали з м. Умань до державної установи «Черкаського слідчого ізолятора».

На початку березня цього року приватною поштою до Черкас надіслали посилку вагою 12,7 кг. У відправленні були продукти харчування та цигарки, серед яких відправник приховав кристалічну речовину, що, відповідно до висновку експерта, містить у своєму складі наркотичний засіб, обіг якого обмежено – метадон.

Заборонену наркотичну речовину виявили у службовому приміщенні державної установи «Черкаський слідчий ізолятор» під час обшуку посилки на його ім’я.

Таким чином, зловмисник вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України, тобто організація незаконного пересилання, з метою збуту наркотичних засобів, у місці позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 КПК України та повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України .

Наразі досудове розслідування триває, за клопотанням прокурора, 10 березня підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x