На вулиці Гагаріна облаштують рекреаційні зони

На вулиці Гагаріна облаштують рекреаційні зони

У рамках проекту міської Програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2014, який незабаром буде включено в порядок денний сесії міської ради, одним із питань розглядається реконструкція вулиці Гагаріна. Про те, що конкретно планується зробити на цій вулиці, розповів директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування Артур Савін.

За його словами, станом на сьогодні проект реконструкції вулиці Гагаріна знаходиться в стадії розроблення. У загальних рисах – проект представлятиме дві черги проведення робіт: І – від Долини троянд до центрального парку 50-річчя Жовтня, ІІ – від зазначеного парку до дамби.

Вартість проекту приблизно становитиме близько 18 мільйонів гривень, а точну суму витрат буде визначено після завершення розроблення проектно-кошторисної документації.

«Головне завдання, яке ставиться перед проектантами – врахувати всі можливості задля того, аби внаслідок реалізації проекту поліпшити стан рекреаційної зони, адже вулиця Гагаріна пролягає вздовж Дніпра. Передбачаємо, зокрема, провести ремонт вуличного покриття, тротуарів та будівництво вело доріжок», – розповів Артур Савін.

«Черкасці ні в якому разі не повинні хвилюватися щодо того, що, начебто, вулиця Гагаріна буде використана, як об’їзна дорога для руху великовантажного автотранспорту. Подібне нововведення не тільки не планується, а й взагалі не вписується в концепцію реконструкції вулиці Гагаріна, лейтмотивом якої є поліпшення стану рекреаційної зони Черкас», – запевняє Артур Олександрович.

На підтвердження своїх слів директор департаменту розповів, що під схилами – зліва від дороги, планується зведення невеличких 2–3 поверхових кемпінгів. Звісно, приватними підприємцями і на конкурсних умовах та з дотриманням всіх необхідних санітарних вимог, зокрема, й проведенням каналізації. До того ж, поліпшення облаштування рекреаційної зони сприятиме підвищенню орендної плати за землю, що відводитиметься під це будівництво, а відтак – збільшить надходження до міської казни. З досвіду інших держав подібні кемпінги влітку використовуються для відпочиваючих, а в іншу пору року – здаються в оренду студентам навчальних закладів, тож і в Черкасах, на думку директора департаменту, знайдуться охочі будувати такі споруди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x