Надходження податків із заробітних плат в області зростають

Надходження податків із заробітних плат в області зростають

За два звітні місяці платники Черкаської області перерахували до бюджету 505,8 млн.грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Це на 135,6 млн.грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. А за три місяці поточного року надходження єдиного внеску складуть майже 800 млн. гривень, що в 1,4 раза або на понад 200 млн.грн. більше від показника 1 кварталу минулого року. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ГУ ДФС у Черкаській області.

На сьогодні є 605,4 млн. гривень. Про це повідомив начальник головного управління ДФС у Черкаській області Максим Криштопа.

За його словами, на цьогорічне зростання надходженння внеску є результатом підвищення заробітних плат в регіоні, а також розширення кола платників єдиного внеску і приєднання до сплати внеску фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування.
Начальник головного управління фіскальної служби області зазначив, що цьогорічні надходження внеску виходять на рівень 2015 року. За два місяці позаторік надійшло 552,7 млн.грн. внеску, за перший квартал – 860 млн.грн. «Таку тенденцію маємо незважаючи на удвічі меншу, порівняно з 2015 роком ставку ЄСВ та на перехід ще з минулого року крупних платників на облік до офісу обслуговування великих платників ДФС України», – підкреслив він.

Позитив спостерігається по всіх податках із заробітної плати. Так, за січень – лютий п.р. платники Черкаської області сплатили майже півмільярда млн.грн. податку на доходи фізичних осіб. 123,3 млн.грн. ПДФО (25 відс.) перераховано до державного бюджету України, а 369,8 млн.грн. (75 відс.) – до місцевих бюджетів. Податок на доходи фізичних осіб залишається податком номер один за обсягом надходжень. За два місяці його частка у доходах зведеного бюджету становить склала 34 відс., місцевих – 50 відсотків.
У 1,4 раза або на 12 млн.грн. більше надійшло військового збору за два місяці цього року. Частка збору у доходах державного бюджету становить 5 відс. За квартал очікується надходження 60,5 млн.грн. військового збору – на 17,5 млн.грн. більше, ніж відповідного періоду минулого року.
Загалом в Україні за даними Державної фіскальної служби України приріст податку та збору на доходи фізичних осіб забезпечений на 27,5 відс. (+2,2 млрд. грн.). Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування склали 24,6 млрд. гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x