Смілянське та Корсунське шкільні лісництва представили область на Всеукраїнській конференції

Смілянське та Корсунське шкільні лісництва представили область на Всеукраїнській конференції

У Києві 14 та 15 березня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Відтворимо ліси разом», присвячена Міжнародному дню лісу. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Черкащина на конференції була гідно представлена двома шкільними лісництвами:
– Смілянським – вчитель шкільного лісництва Надія Мінченко, директор Балаклеївської ЗОШ №2 Тетяна Мінченко;
– Корсунь-Шевченківським – вчитель шкільного лісництва, директор Яснозірської ЗОШ Зоя Шаповал.

Організатори заходу – Міністерство освіти і науки України, Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді за підтримки Державного агентства лісових ресурсів України та Товариства лісівників України.

Участь у заході взяли працівники установ лісового господарства, наукові та науково-педагогічні працівники вищих навчальних закладів, профільних науково-дослідних установ, методисти та керівники учнівських лісництв позашкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, громадськість з 18 областей України.

Конференція працювала у форматі пленарного засідання та дискусійних майданчиків. Під час роботи сесій пленарного засідання конференції заслухано доповіді на теми: «Стале управління лісами» та «Вплив глобальних змін клімату на лісовідновлення та лісозбереження».

У рамках пленарного засідання працювала виставка «Лісовідтворення. Пошуки молоді». Вдало висвітлено роботу щодо лісовідтворення та досягнення учнівських лісництв України в альбомах, буклетах, банерах, навчальних програмах, методичній, навчальній, науковій та агітаційній літературі.

15 березня за участі науковців та керівників учнівських лісництв працювали дискусійні майданчики «Пріоритети лісівничої освіти в контексті збалансованого розвитку» і «Проблеми збереження лісів в умовах сучасної економіки», «Учнівські лісництва: аналіз та перспективи розвитку». Науковці та керівники учнівських лісництв у ході дискусій розглянули проблемні на даному етапі питання за профілем.

Учасники провели змістовні дискусії та виробили проект спільної резолюції Всеукраїнської конференції «Відтворимо ліси разом».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x