Отримали спадщину чи подарунок від родичів – задекларуйте доходи

Державна податкова інспекція у м. Черкасах нагадує громадянам, які у 2016 році отримували доходи від успадкування чи отримання в дарунок коштів та майна від осіб, які не є членами сім`ї першого ступеня споріднення, про необхідність подання податкової декларації про майновий стан і доходи до органу фіскальної служби за місцем їх реєстрації.
Податковим кодексом визначено, що членами сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення вважаються батьки, чоловік або дружина, діти, у тому числі усиновлені. Інші члени сім’ї фізичної особи вважаються такими, що мають другий ступінь споріднення.

Фізичні особи – резиденти, які отримали у 2016 році спадщину (подарунок) від фізичної особи – резидента, який не відноситься до члена сім’ї першого ступеня споріднення, сплачують податок на доходи фізичних осіб за ставкою 5 відсотків від вартості будь-якої спадщини (подарунка).
Таким фізичним особам необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкової інспекції за місцем свого проживання не пізніше 03 травня 2017 року та задекларувати отримані доходи, які також слід оподаткувати військовим збором за ставкою 1,5 відсотка. Нараховані самостійно в декларації податок на доходи фізичних осіб та військовий збір необхідно сплатити не пізніше 28 липня 2017 року.

Фізичні особи – платники податку, які одержали дохід лише у вигляді об’єктів спадщини (подарунка) і сплатили податок на доходи з фізичних осіб та військовий збір до їх нотаріального оформлення, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини (подарунка) до складу загального річного оподатковуваного доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.
За довідковою інформацією щодо кампанії декларування доходів громадяни міста можуть звертатись до Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Черкасах (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235) або за тел. 32-11-27, 37-42-37.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x