«Черкаський Дніпро» здобув перемогу над стрийською «Скалою»

«Черкаський Дніпро» здобув перемогу над стрийською «Скалою»

В домашньому поєдинку 21-го туру Першої Ліги «Черкаський Дніпро» приймав стрийську «Скалу». Поєдинок завершився поразкою гостей. Про це інформує прес-служба ФК «Черкаський Дніпро».

Чемпіонат України. Перша Ліга. Сезон – 2016/17. 21-й тур.
18 березня 2017 року. Черкаси. Стадіон «Центральний». 4,021 глядач. +8 градусів.

«Черкаський Дніпро» (Черкаси) – «Скала» (Стрий) – 2:1 (1:1)
Голы: 1:0 Савченко (37), 1:1 Поручинський (39), 2:1 Скепський (73 пен.)

«Черкаський Дніпро»: Кучинський, Синьогуб, Махарадзе, Гончаренко, Балан, Цибульник, Скепський (к), Бушман (Ямполь 79), Савченко (Сторчоус 89), Крамар, Маїк (Качур 63)
В запасі: Будюк, Качур, Семенина, Сторчоус, Шопін, Ямполь, Шведенко
Головний тренер: Вадим Євтушенко

«Скала»: Герич, Альохін В., Баранов, Кузів, Мельник (Герег 90+2), Стасюк, Черепущак (Ісаєв 64), Антонів, Поручинський, Бровко, Кміть (Челядін 86)
В запасі: Дутка, Альохін Я., Челядін, Ісаєв, Герег
Головний тренер: Роман Гнатів

Попередження: Качур (90+3), Кузєв (90+3)

Головний арбітр: Олександр Павлюк (Київ)

Перед матчем

У статусі першого офіційного матчу в новому році та в рамках 21-го туру «дніпряни» на домашньому стадіоні приймали одного з аутсайдерів чемпіонату. Через невеликі ушкодження на поле не змогли вийти відразу кілька лідерів, а саме: Олег Тарасенко, Олександр Ковпак та Ігор Мединський. Тому склад був трохи змінений і на цей матч з капітанською пов\’язкою на гру команду вивів Денис Скепський. Місце у воротах зайняв Максим Кучинський, а найкращий голкіпер першої половини чемпіонату Орест Будюк залишився в запасі. Команда перебувала у хорошому настрої, а вболівальники ще до матчу побували на фестивалі чаю і кави та зарядилися позитивними емоціями перед самою грою.

Перший тайм

З перших секунд матчу наша команда на правах господаря та фаворита традиційно почала атакувати. Через кілька хвилин гості адаптувалися до темпу гри і стали нав\’язувати позиційну боротьбу, поступово перехоплюючи м\’яч і контролюючи його в центрі. Команди обмінялися кількома атаками вже на 10-й хвилині, але назвати їх небезпечними було важко. Обидві команди могли довести гру до штрафного майданчика, але ні загострюючі передачі, ні удари поки не давалися. До 15-ї хвилини підопічні Вадима Євтушенко знову перехопили ініціативу та провели цілу низку атак. Велику кількість часу було проведено на половині поля суперника, але стара проблема з завершенням атак нікуди не поділася і знову давалася взнаки раз за разом. Вже на 37-й хвилині навіс у штрафну суперника виконав Денис Балан, м\’яч був вибитий за межі штрафного обороною «Скали». На підборі першим опинився Олег Синьогуб, який моментально відпасував на лінію штрафного майданчика, де м\’ячем заволодів Олексій Савченко і увійшов у карний майданчик. Півзахисник витримав паузу, щоб пропустити повз м\’яча захисника гостей і прямо з-під нього пробив у лівий кут. Воротар не зміг зреагувати на хороший удар нашого гравця. 1-0. Підопічним Романа Гнатіва не знадобилось часу на те, щоб прийти в себе. Вони тут же рванули в атаку, скористалися помилкою новенького центрбэка Левана Махарадзе і навіть Максим Кучинський, який вийшов з воріт, не зміг перешкодити Поручинскому проштовхнути м\’яч у дальній кут. 1-1. Завершували першу половину гри «дніпряни» у взаємних атаках і навіть заробили кілька стандартів, які, на жаль, не вдалося втілити в забиті м\’ячі.

Другий тайм

Картина гри у другому таймі не змінилася. Наша команда продовжувала грати першим номером і повністю контролювала гру. Більше десяти хвилин м\’яч та добра частина «дніпрян» перебувала на половині поля суперника. Але добре вибудувана оборона «Скелі» не дозволяла розгулятися в позиційних атаках. Єдиним пам\’ятним моментом цієї десятихвилинки став удар Романа Гончаренка з-за меж штрафного, після якого м\’яч був відправлений значно вище воріт Герича. Хвилині на 60-й стрияни перепочили та почали активно пресингувати, відтісняючи господарів за центральну лінію. Першу заміну Вадим Євтушенко провів на 63-й хвилині. Заміна по позиції. Замість Олега Маїка на поле вийшов Руслан Качур. Гра команди пожвавилася і вже за десять хвилин «дніпряни» мали у своєму активі кілька небезпечних закидань з флангів та парочку непоганих ударів, але до забитого м\’яча знову справа не дійшла. На 72-й хвилині після чудової передачі з краю штрафного в бік воротарського майданчика з м\’ячем проривався Денис Скепський, якого відверто збивав один з захисників. Рефері показав на точку. Сьогоднішній капітан сам взявся пробивати пенальті і не промазав. 73-я хвилина, Денис Скепський розвів м\’яч та голкіпера, несильно пробив у правий кут воріт. 2-1. Через п\’ять хвилин наш тренер вирішив провести другу заміну. Замість Юри Бушмана на поле вийшов Ярослав Ямполь. «Дніпряни» у режимі економії сил високо оборонялися і свідомо віддали ініціативу супернику. «Скала» ввімкнула «друге дихання» та побігла в атаку. Але кожна з загроз безпомилково була нейтралізована нашими оборонними редутами. На 89-й хвилині останню заміну провели господарі. Замість автора другого гола Олексія Савченка на поле вийшов Андрій Сторчоус. На 90-й хвилині шикарний момент мав Руслан Качур, але із забійної позиції пробив прямо в руки воротареві гостей. На останній доданій хвилині Руслан Качур посварився з Кузєвым, за що обидва отримали по \”гірчичнику\”. Фінальний свисток зафіксував першу перемогу «дніпрян» у весняній частині чемпіонату.

Наступний матч «дніпряни» проведуть на виїзді 25 березня. Вже за тиждень на нашу команду чекає виїзд до Горішніх Плавнів, де в рамках 22-го туру Першої Ліги команді доведеться зустрітися з ФК «Гірник-Спорт».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x