Виставка малюнків вразила щирістю та природністю

Виставка малюнків вразила щирістю та природністю

У Черкаському обласному художньому музеї 4 березня відкрилася XXII обласна виставка образотворчого мистецтва учнів шкіл естетичного виховання, присвячена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка. Про це \”Новій Добі\” повідомили в прес-службі ОДА.

У заході взяли участь голова обласної ради Валентина Коваленко, начальник управління культури облдержадміністрації Наталія Джура, а також заслужений художник України Іван Фізер.

На виставці представлено понад 600 робіт вихованців мистецьких шкіл Черкаського краю. Вік юних художників від 6 до 17 років.
У вітальному слові голова обласної ради наголосила:
– Ця виставка, присвячена геніальному українському поету Тарасу Шевченку, цього року є особливою, адже проходить напередодні визначного ювілею Великого Кобзаря. Ми добре розуміємо, що енергія національного відродження – в потенціалі наших дітей, молоді, яка формується прекрасними керівниками художніх шкіл, де гартується справжній талант, даний Богом. Найбільше вражає в цих роботах щирість та природність, барвистість оточуючого світу. Українці сьогодні проявляють справжню цілісність та єднання, духовну мужність. І дуже добре, що сьогодні ми робимо усе, щоб забезпечити мирне та світле майбутнє наших дітей.

Своє захоплення роботами виставки, а відтак і дитячими талантами висловив Іван Фізер. Він зазначив, що, можливо в майбутньому не всі діти стануть великими митцями та художниками, проте їхні доробки, бачення світу, котре вони нині виражають, залишиться в історії, і для них самих, і для всієї спільноти, всього українського народу.

Під час відкриття виставки представники влади та митці запропонували ідею створення каталога, в якому будуть представлені дитячі роботи, що експонуються на цій виставці, аби закарбувати їх в історії нашого народу, вшановуючи таким чином пам\’ять Великого Кобзаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x