Ювілей невтомного тренера

Ювілей невтомного тренера

24 березня виповнюється 65 років від дня народження відомого тренера, справжнього ентузіаста спорту Олександра Васильовича Яремчука. Його добре знають і поважають не лише на Городищині, а й по всій Україні. Уже 27 років самовіддано й успішно працює на спортивній ниві. Із них 20 років є головою фізкультурно-оздоровчого спортивного клубу «Колос».

За всі роки було зроблено багато добрих справ. Весь цей час доводилося займатися добудовою і реконструкцією спорткомплексу. Адже життя стрімко біжить уперед, тож доводиться за ним устигати, щоб спортивно-оздоровчий заклад відповідав технічним вимогам. У 2005 році облаштували майданчик для міні-футболу. У 2007 році побудували індивідуальну топочну. У 2008 році, завдяки виділеним бюджетним коштам, добудували нові трибуни, частина яких під накриттям, зробили VIP-ложу, облаштували нову роздягалку, зробили відкритий тренажерний майданчик. Потім поставили сучасні вікна, модернізували освітлення спортзалу. Олександр Васильович прагне, щоб у спорткомплексі вирувало життя, щоб прихильники ідеології здоров’я мали куди прийти. Тому охоче підтримує цікаві ініціативи. Так приватний підприємець Андрій Боюк проводить з школярами заняття по дзюдо. А приватний підприємець Олександр Мусієнко розвиває фітнес-клуб, який набув широкої популярності.

Олександр Яремчук прагне, щоб в усьому був порядок. На території стадіону встановили 16 урн, виготовили бачки для сміття. Докорінним чином оновили футбольне поле. Доводиться у Києві купувати спеціальний посівний матеріал для газону. Олександр Васильович займається цим особисто – виручає освіта агронома і що працював за фахом 20 років. Потім запропонували тимчасово попрацювати в спорті, який відтоді став головною справою його життя.
Тепер важливий клопіт – облаштувати систему поливу футбольного поля. Поле мусить відповідати високим стандартам, адже тут проводяться змагання обласного рівня. На щастя, отримали кошти і вже зробили артезіанську свердловину, попереду великі опоряджувальні роботи та облаштування поливної системи. Також найближчим часом буде облаштований ще один сучасний майданчик для міні-футболу – на місці хокейної коробки. Адже зими тепер теплі і кригу на тривалий час не залити. А футбол користується популярністю. Реконструкція обійдеться в 1,4 млн грн.

Крім адміністративної та господарської діяльності, весь свій час, енергію і життєвий досвід Олександр Яремчук віддає тренерській роботі. Робота з дітьми – його покликання. Коли у 2013 була закрита спортивна школа, на прохання батьків при ФОСК «Колос» створив футбольну секцію. Команда «Юність» створена у 1997 році. Мають ряд важливих досягнень. У 1999 році здобули бронзу на всеукраїнських змаганнях «Хто ти, майбутній олімпієць». У 2004 році в середній юнацькій групі стали першими чемпіонами першості області. У 2010 році знову здобули золото області. У 2011-му і 2016 роках здобули срібло на всеукраїнських змаганнях у сонячному Скадовську. Для Олександра Васильовича усі ці турніри – важливі сторінки біографії. Тому пам’ятає усю статистику, захоплено розповідає як змагалися в групах, як боролися у фіналі.

Зараз в Олександра Васильовича займаються 50 юних футболістів. Вони показують хороші результати, двічі тренер возив їх на змагання по футзалу до Словаччини. Олександр Васильович для них не тільки тренер, а й педагог. За це батьки йому безмежно вдячні. Виховує в хлопчаках правила суспільної поведінки, пояснює, що всі ми маємо не тільки права, а й обов’язки. І його настанови з вдячністю згадують навіть через багато років. А за весь час тренерської діяльності дав путівку в життя для 300 вихованців! Серед них багаторазові чемпіони і призери обласних та всеукраїнських змагань, турніру «Шкіряний м’яч». Його вихованець Віталій Грицай закінчив престижну спортивну школу, виступав за відомі українські клуби, нині грає в рідній команді «Шевченків край», є кращим бомбардиром області. Голкіпер Костянтин Махновський обирався до збірної юнацької ліги країни, успішно грав закордоном, а нині захищає кольори команди першої ліги «Десна» (Чернігів). Сергій Скалига нині грає в Німеччині. І навіть хто не став професійним спортсменом, дякують тренеру за виховане відчуття колективу, команди.

За зразкову багатолітню працю Олександр Васильович має чимало відзнак, зокрема 5 подяк, 11 грамот, 7 почесних грамот – Городищенської райдержадміністрації і райради (2004), Президії федерації профспілок Черкаської області (2008) Федерації футболу Черкаської області (2008), Федерації футболу України (2012 і 2015), Черкаської обласної ради (2012), Центральної ради ВФСТ «Колос» АПК України (2015).
Олександр Васильович дві каденції був заступником, а у 2015 році обраний головою федерації футболу Городищенського району. Доводиться опікуватися дитячо-юнацьким, дорослим і ветеранським спортом. До речі, цього року в чемпіонаті району візьмуть участь 10 команд. У щорічних обласних оглядах-конкурсах на кращу роботу спортивних організацій Городищенська федерація завжди посідає достойні місця, в у 2012 році була визнана найкращою. Олександру Васильовичу все вдається, адже відчуває постійну підтримку районної і міської влади, колег і друзів, а ще – люблячої і розуміючої родини. Тому у дні свого ювілею з оптимізмом дивиться у майбутнє. Має багато ідей і планів, тому вірить що головні досягнення ще попереду.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x