Зміни у формі податкової декларації з ПДВ з березня 2017 року

По строку 20 березня 2017 року платники податку на додану вартість востаннє подали декларацію (за лютий) за «старою» формою. За новою формою (у редакції наказу №276) декларація подаватиметься за березень по строку 20 квітня 2017 року.

Пропонуємо переглянути на каналі «Допомога платнику» анонсований коментар і презентацію першого заступника начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Миколи Гріднєва щодо змін у формі податкової декларації з податку на додану вартість.

Відео розміщено: https://www.youtube.com/watch?v=XbMPetqNIMk Завантаження презентації за посиланням: http://ck.sfs.gov.ua/okremi-storinki/arhiv2/289902.html Додаткові запитання можна ставити у коментарях до відео або за адресою help_payer@ukr.net

Також Микола Гріднєв нагадав, що з 21 березня 2017 року протягом п’яти календарних днів приймаються заяви для реєстрації отримувачів бюджетної дотації. Форма подання заяви – паперова і електронна. Платники, які подаватимуть електронну заяву через Електронний кабінет платника мають для цього 5 днів (21-25 березня), а ті, хто подаватиме у паперовому вигляді до центрів обслуговування платників – мають фактично чотири повні дні, оскільки ЦОПи у суботу працюють до 13-00 год.

На попередні запитання платників спікер роз’яснив, що обсяги постачання с/г товарів у заяві зазначаються без податку на додану вартість. При складенні додатка 9 платникам треба бути особливо уважними при заповненні обсягів постачання сільськогосподарських товарів, і не буде зайвим звернутись до норм Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України». Відео огляд «Дотація для сільгосптоваровиробників у 2017 році» можна переглянути: https://www.youtube.com/watch?v=8Ip1dVS8HII&t=46s

На запитання платників висвітлено і заповнення у податковій накладній умовних кодів товарів, які оприлюднені 14 березня на офіційному порталі ДФС України, у розділі «Довідники».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x