Близько 50 юних музикантів демонстрували гру на струнно-смичкових інструментах

Близько 50 юних музикантів демонстрували гру на струнно-смичкових інструментах

Більш ніж 50 юних музикантів із музичних навчальних закладів Черкаської області взяли участь у І відкритому міському конкурсі гри на струнно-смичкових інструментах ім. А. Ф. Сілкіна, який проводився в Черкаській музичній школі №1 ім. М. В. Лисенка. Конкурс присвячений пам’яті відомого серед черкаських музикантів скрипаля та колишнього директора ЧДМШ № 1 ім. М. В. Лисенка Анатолія Федоровича Сілкіна. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ДМШ №1.
Свого часу в м. Черкаси Анатолій Федорович Сілкін − скрипаль, фронтовик, активний громадський діяч та пропагандист музичного мистецтва, очолював першу музичну школу з 1959 року по 1987 рік. За часи його керівництва в середині 80-их років школа нараховувала тисячний колектив учнів та викладачів.

Тому, за словами нинішнього директора цього навчального закладу Юлії Темченко, у 2016 році з ініціативи колективу ДМШ №1 ім. М.В. Лисенка започатковано конкурс для обдарованих дітей-скрипалів та віолончелістів і проведено як міжшкільний відкритий конкурс гри на струнно-смичкових інструментах ім. А.Ф. Сілкіна. А вже в 2017 році за підтримкою та організацією Департаменту освіти та гуманітарної політики ЧМР на базі цієї ж школи було проведено І відкритий міській конкурс гри на струнно-смичкових інструментах ім. А.Ф. Сілкіна. «Саме завдяки таким заходам у юних виконавців виховується сценічність, вони зосереджуються, відчувають відповідальність, а отже, закладаються елементи професіоналізму на все їхнє життя», − каже член журі, завідувач відділу оркестрових інструментів ДМШ № 1 ім. М.В.Лисенка Інна Квітка.

Узяти участь у конкурсі ім. А.Ф.Сілкіна виявили бажання найкращі учні молодших, середніх та старших класів музичних шкіл і шкіл мистецтв Черкаської області, котрі опановують гру на скрипці та віолончелі − з м. Черкаси, Ватутіне, Золотоноша, Звенигородка. За словами організаторів творчого змагання, кількість конкурсантів у цьому році зросла − заяви вже 57 юних музикантів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x