Центр зайнятості та обласна поліція домовилися про співпрацю

Центр зайнятості та обласна поліція домовилися про співпрацю

З метою напрацювання спільних дій з добору кандидатів на службу до поліції, серед осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості, відбулася робоча зустріч директора Черкаського обласного центру зайнятості Григорія Дендемарченка з начальником управління кадрового забезпечення Головного управління Національної поліції в Черкаській області Русланом Горяченком. До вирішення спільних питань долучилася директор міського центру зайнятості Оксана Щербак та представники правоохоронних органів. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаського обласного центру зайнятості.

Під час зустрічі Григорій Дендемарченко розповів про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її діяльності та можливості щодо укомплектування підрозділів поліції необхідними кваліфікованими кадрами.

«Зараз в усіх базових центрах зайнятості регіону впроваджені нові ефективні механізми самопрезентації, як роботодавців так і пошукачів роботи, в режимі он-лайн – це використання відеорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців та нових онлайн співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його. Зокрема, на офіційній веб-сторінці обласного центру зайнятості, сторінці у мережі Facebook та каналі у мережі YouTube для роботодавців сформований і постійно оновлюється каталог відеорезюме безробітних, у якому вже нараховується понад 100 самопрезентацій. Також діє база відеовакансій та презентацій роботодавців, завдяки яким безробітні мають змогу обрати різні варіанти працевлаштування й детально ознайомитися з напрямками діяльності та специфікою виробництва 60 підприємств і організацій Черкащини. Тільки з початку поточного року в центрах зайнятості провели 94 он-лайн співбесіди за участю 76 роботодавців регіону», – прокоментував директор обласного центру зайнятості.

Також він наголосив, що служба зайнятості у разі потреби докладе максимум зусиль, щоб забезпечити професійний відбір кандидатів на службу в поліції.

Сторони домовилися про проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів, спрямованих на залучення безробітних на службу до правоохоронних органів, а саме запровадження в усіх базових центрах зайнятості Дня поліції та проведення в навчальних закладах регіону просвітницьких семінарів щодо умов набору та можливостей проходження служби в поліції, зокрема серед випускників юридичних факультетів.

Директор міського центру зайнятості Оксана Щербак запропонувала спільно з правоохоронними органами провести в місті ярмарки вакансій задля підбору кадрів та широку інформаційну кампанію, що сприятиме охопленню якнайбільшої кількості громадян відповідною інформацією.

У свою чергу Руслан Горяченко пообіцяв долучитися до створення в центрах зайнятості інформаційних куточків для розміщення оголошень щодо умов проходження служби в поліції, рекламно-агітаційних матеріалів, зокрема буклетів, плакатів та інформації про вільні вакансії.

Наприкінці зустрічі сторони напрацювали ряд пропозицій щодо налагодження подальшої співпраці з реалізації спільних заходів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x