Цікавих подій у Черкасах побільшає

Цікавих подій у Черкасах побільшає

У департаменті освіти Черкаського міськвиконкому визначилися з переможцями грантової програми. Протягом двох днів творчі люди захищали свої проекти на отримання міських грантів у галузі культури. Врешті, на реалізацію 15 найкращих, які визначили члени спеціальної експертної ради і які мають профінансувати з міського бюджету Черкас, буде виділено 196,7 тис. грн. Цікаво, щопопри менше фінансування грантової програми цього року порівняно з попереднім, охопити підтримкою вдалося більше проектів. Нагадаємо, що у 2016 році їх було 11. Крім того, розподілення коштів між проектами максимально збалансували, підтримавши деякі проекти повністю, а деякі лише частково. Експертів удалося переконати авторам двох мистецьких проектів, поїздок на два фестивалі та видання двох книг.Між іншим, без фінансової підтримки не залишаться й масові заходи — це і фотовиставка,і кінофестиваль,і постановка балету, моноопера, фестиваль вуличної їжі, дебатний турнір та лекційний цикл.

Як прокоментував директор департамент освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин, фактором перемоги стала ініціативність та ідейність черкасців. І це особливо порадувало його та членів ради.
− Мені відомо, як складно було працювати експертній раді, бо, безперечно, кожна пропозиція цікава та варта уваги. Проте, пріоритетом у виборі переможців цього разу стала новизна і автентичність культурних проектів, − зазначив він.
У свою чергу головний спеціаліст міського управління культури ЧМВ Людмила Чорномор, додала, що цього року у визначенні найкращих грантових проектів велике значення мала якість їх представлення, вміння заявника переконати, захопити своєю ідеєю членів ради. Так, ті проекти, які не представили особисто їх ідейні натхненники, не набрали необхідної кількості голосів. Тому на майбутнє пані Людмила радить більш відповідально готуватися до власних презентації.

Хто ж переміг?
Це культурні події − Фотовиставка вуличної фотографії Ігоря Ефімова, «Фестиваль вуличної їжі» та встановлення рекорду України під час його проведення (проект Світлани Двірної). У числі фестивальних подій − проект «КіноШот» Вікторії Лаврентьєвої, патріотичний фестиваль «Народний герой» від ГО «Межа. Ю.А» та «День вуличної музики» Тараса Улітко.
Вдалим захистом власного проекту Ольга Нестеренко забезпечила поїздку наXII Міжнародний фестиваль особливих театрів, що відбудеться у Львові, театру-студії на візочках «Рампа». На увагу заслуговує проект Євгенії Марчук щодо постановки моноопери «Марія Магдалена» та проект «Україна-Бельгія» (поїздка на міжнародний фестиваль) від Катерини Крутіхіної.
Серед грантоотримувачів — проекти з видання популярного довідника «Черкаси вражають» Дар’ї Соколенко, постановка казки- балету «Дюймовочка» (проект Оксани Сергеєвої) та запис пісні на вірш Василя Симоненка «Людина» у проекті Юлії Молоцило. Цикл лекцій «Рід о Від» має реалізувати Максим Тимчий. Сергій Ганницький та група «Черкаський дебатний клуб» виграли грант на проведення «Черкаського дебатного турнір». Відомий черкаський письменник Сергій Носань отримає міський грант на видання свого нового твору «Соната вітражів». Дизайнер та викладач ЧДТУ Григорій Малород за допомогою фінансової підтримки реалізує свій мистецький задум з художнього оформлення огорожі музичної школи №2.

Тетяна Євгеньєва

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x