«Дзвінкова криниця» популяризує стародавні пісні

«Дзвінкова криниця» популяризує стародавні пісні

На Городищині та й в області добре знають фольклорний аматорський колектив «Дзвінкова криниця» з малесенького села Набоків. Адже їхні виступи стають окрасою кожного місцевого свята, їх запрошують на всі обласні фестивалі, де звучить самобутня народна пісня.

Колектив існує з 2007 року. Нині виступають у такому, перевіреному часом, складі: Наталія Гуріна, Марія Артеменко, Ольга Пикало, Любов Пожар, Леся Царіннік. Розуміють одна одну з півслова і з першої ноти. А це дуже важливо під час виступу на сцені.

– У нашому репертуарі понад 60 пісень. Переважно це старовинні твори, які побутують у нашому краї упродовж багатьох поколінь, – розповідає художній керівник колективу Наталія Гуріна. – Виконуємо веселі, жартівливі пісні, а також ліричні, журливі. Вони відповідають різному настрою людини, стану душі, тому знаходять відгук у кожному серці. А виступаємо для дуже широкої аудиторії. Беремо участь у мистецькому фестивалі «Садок вишневий коло хати» і на святі Івана-Купала. Нас запрошують на фольклорні заходи в сусідні райони. Скрізь нас добре приймають, маємо багаточисленні дипломи.

Учасниці «Дзвінкової криниці» говорять, що пісня їм допомагає жити.

Володимир Чос

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x