Лікарі та медсестри загальної практики сімейної медицини Канівського району навчалися роботі зі швидкими тестами

Лікарі та медсестри загальної практики сімейної медицини Канівського району навчалися роботі зі швидкими тестами

Днями в навчально-тренінговому центрі КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Черкаської обласної ради фахівці служби СНІДу навчали лікарів та медсестер загальної практики сімейної медицини Канівського району роботі зі швидкими тестами для визначення антитіл до ВІЛ. Про це повідомляє прес-служба установи.

Захід проводили за підтримки проекту «Реформа ВІЛ-послуг у дії», що реалізує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Управління охорони здоровья Черкаської обласної адміністрації.

Протягом тижня 50 лікарів та медсестер сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини покращували свій рівень знань щодо ВІЛ-інфекції/СНІДу та навчались проводити обстеження на ВІЛ за допомогою швидких тестів.

За даними Черкаського обласного центру СНІДу у Канівському районі найвищі показники поширеності та захворюваності на ВІЛ-інфекцію як серед міського так і серед сільського населення. До цього часу отримати послуги консультування і тестування на ВІЛ було можливо лише в центральній районній лікарні та центрі первинної медико-санітарної допомоги в м Канів.

Але завдяки такому навчанню та активній підтримці Канівської міської та районної ради вдасться забезпечити доступ населення сільських громад Канівського району до якісних послуг консультування і тестування на ВІЛ та розширити досвід впровадження тестування швидкими тестами на інші райони нашої області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x