На 100 тисяч гривень більше – на культуру

На 100 тисяч гривень більше – на культуру

На культурні гранти наступного року проситимуть на сто тисяч гривень більше. Про це повідомили в прес-службі департаменту освіти та гуманітарної політики.

Експертна рада проголосувала за 15 проектів у галузі культури з поданих сорока. На їх створення з бюджету міста виділили 196,7 тис грн. Аби реалізувати більше проектів, наступного року проситимуть збільшити бюджет програми на сто тисяч гривень.

Нагадаємо, кошти розподілили між недоповнювальними грантами, коли грант наданий грантонабувачу в повному обсязі від кошторису, та доповнювальними, коли грант доповнюється певною сумою у різному відсотковому співвідношенні до загального кошторису.

– Щиро радію великій кількості проектів, які були нам запропоновані, особливо за трьох молодих мам, які перебувають у декретній відпустці, вони подали свої проекти і перемогли, – зазначає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Ігор Волошин. – Фінансові ресурси грантової програми цьогоріч дали змогу підтримати здебільшого ті проекти, які ще не були реалізовані у Черкасах.

Так, переможцями недоповнюваних грантів стали:

– видання довідника «Черкаси вражають» Дар’ї Соколенко, 12 000 грн.;
– запис пісні на вірш Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти –людина?» у виконанні Молоцило Юлії, вокалістки гурту «July 8», 10 000 грн.;
– культурна подія «День вуличної музики», автор – Улітко Тарас, 14 800 грн.;
– видання книги «Соната вітражів» Носаня Сергія, 20 000 грн. (100 екземплярів);
– художнє оформлення огорожі музичної школи №2 по бульв. Шевченка, Малород Григорій, 10 000 грн.;

Переможці доповнюваних грантів:

– фотовиставка вуличної фотографії «Про Черкаси» Єфімова Ігоря, 10 300 грн.;
– Фестиваль вуличної їжі та рекорд України, Двірна Світлана, 21 120 грн.;
– поїздка на 12 міжнародний фестиваль особливих театрів «Шлях» до Львова театральної студії на візочках Рампа, Нестеренко Ольга, 7 448 грн. (оплата квитків);
– моноопера «Марія Магдалина», Марчук Євгенія, 8 032 грн.;
– казка-балет «Дюймовочка», Сєргеєва Оксана, 10 000 грн.;
– фестиваль «КіноШОТ», Лаврентєва Вікторія, 35 000 грн.;
– поїздка на міжнародний фестиваль Україна-Бельгія для дітей, батьки яких загинули або отримали поранення у зоні АТО, 15 000 грн.;
– черкаські дебатні турніри, ініціативна група «Черкаський дебатний клуб», Ганницький Сергій, 5 000 грн.;
– цикл лекцій «Рід о Від», Тимчій Максим, 11 000 грн.;
– патріотичний фестивлаь «Народний герой», Тимошенко Олександр і Хорошаєва Ірина, 15 000 грн.
– Усі проекти безперечно заслуговують на увагу, – говорить начальник міського управління культури Валентина Шепецька. – Я запрошую до співпраці всіх, хто не отримав підтримки та, думаю, що ми знайдемо спільне рішення як реалізувати ці проекти.

Заступник міського голови Ігор Коломоєць уже подав лист меру Анатолію Бондаренку із проханням збільшити фінансування грантової програми у наступному році на 100 тис грн, аби реалізувати більше нових проектів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x