На Золотоніщині школярі висадили 6 тисяч сіянців сосни

На Золотоніщині школярі висадили 6 тисяч сіянців сосни

Днями у Золотоніському лісгоспі відбулася акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Участь у садінні лісу взяли члени Коробівського шкільного лісництва, які щороку долучаються до лісокультурної кампанії та мають вже чималий досвід у цій справі. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Діти спільно із лісівниками провели заліснення у 21 кварталі Вільхівського лісництва на загальній площі 0,9 га, висадивши 6 тисяч сіянців сосни звичайної.

Залучення учнівської молоді до створення лісів є дуже важливим у процесі виховання підростаючого покоління. Завдяки цьому школярі мають змогу відчути, що праця лісівника досить нелегка, а ще зрозуміти – скільки часу і зусиль необхідно для вирощування та збереження лісів краю.

– Щороку учні шкільного лісництва виявляють активне бажання долучитися до висаджування лісу. І для нас їхня допомога є надзвичайно важливою, адже це означає, що знання та досвід, якими ми ділимося з молодим поколінням, не є марними, – зазначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Загалом золотоніські лісівники вже завершили лісокультурну кампанію – виконали поставлені завдання, створивши лісові культури на площі в 59 га. Наразі тривають роботи із доповнення минулорічних насаджень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x