У міськраді розповіли, коли доремонтують бульвар Шевченка

У міськраді розповіли, коли доремонтують бульвар Шевченка

За асфальтування центральної вулиці Черкас – бульвару Шевченка – дорожники візьмуться уже найближчими днями. Як тільки для цього будуть сприятливі погодні умови і, відповідно, за наявності оптимальної вологості нижнього шару покриття. Про це повідомив директор департаменту архітектури та містобудування Артур Савін. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Посадовець визнає: наразі кілька кварталів бульвару, з яких восени зняли верхній шар, перебувають у неприпустимому стані.

– Ми хочемо якомога швидше перейти до робіт із укладання асфальтобетонного покриття в цій частині міста, – сказав він. – Але зараз для цього тримається ще зависокий рівень вологості. Ми не хочемо займатися «показухою» і за таких обставин укладати асфальт, бо через два чи три роки тут знову з’являться ями. Наша мета – зробити якісно.

Нагадаємо, ремонт найдовшої вулиці міста – бульвару Шевченка – в обласному центрі розпочали у жовтні минулого року. Цю масштабну реконструкцію планували зробити в три черги: перша – від вулиці Лазарєва до Небесної Сотні, друга – від Небесної Сотні до Припортової (колишня – Героїв Сталінграда), остання – до вулиці Різдвяної. За словами Артура Савіна, загальна протяжність ділянки реконструкції сягатиме майже три кілометри (2 969 метрів). А ширина проїжджої частини становить від 8 до 9 метрів. Тут планують, серед іншого, відремонтувати оглядові колодязі дощової каналізації, змонтувати пішохідну огорожу, облаштувати ліхтарі та, насамкінець, нанести розмітку на нове покриття.

Торік взялися за підготовчі дорожні роботи та облаштування алеї бульварної частини тротуарною плиткою. Розпочали фрезерування зруйнованого покриття уздовж бульвару, утім, укласти новий асфальт погодні умови тоді не дозволили.

– Коли ми розпочали працювати на цьому об’єкті, зіштовхнулися ще з однією проблемою. Зокрема, ми зберігаємо тут бортовий камінь, ретельно перебираємо його і встановлювали назад. Це забирає дуже багато часу, але, водночас, ці бордюри в дуже хорошому стані, – заявив своєю чергою сам представник підрядної організації «Укрєвробуд 2013», яка виграла тендер на цей об’єкт, Андрій Назарян. – Так, ми не встигли заасфальтувати ту частину бульвару, з якої зняли покриття. Якби погода протрималася ще хоча б кілька днів, то ми б уклали хоча б нижній шар покриття в центрі.

Насамкінець у міськраді запевнили, що на всіх тих вулицях, де наразі не завершили розпочатий ремонт, цього року облаштують якісне асфальтне покриття.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x