Лікуємося спеціями

Лікуємося спеціями

Спеції та приправи – не лише для смаку. Вони, окрім того, можуть бути корисними для здоров’я. Головне – знати, яка приправа зможе покращити ваше самопочуття. То що ж слід додати в їжу, щоб позбутися неприємних симптомів?

Більшість із відомих нам прянощів мають виражені бактерицидні властивості, пригнічують бактерії, що викликають гниття, таким чином сприяючи більш тривалому зберіганню їжі. Деякі з приправ навіть очищують наш організм від шлаків. Таким чином, прянощі корисні людині не тільки на кухні, а й у медицині.

При найперших ознаках простуди радять пити чай із імбирем. Цей корінь славиться своїми протизастудними властивостями. Крім того, його додають у заправки для салатів, соуси.
При недугах легень, кашлі кладіть у їжу та напої кардамон. Гарячий напій із кардамоном зігріє і розслабить.
З’їли щось «не те» і тепер страждаєте від діареї? Розлад травлення зупинить коріандр.

Мускатний горіх, попередньо натертий на тертці добре позбавляє від запаху алкоголю і тютюну – пожуйте його деякий час. Якщо вдихати ефірні масла мускатного горіха, то позбавитеся від закладеності носа. Ця приправа покращує апетит, сприяє травленню і засвоєнню їжі.
Гірчиця допоможе від симптомів похмілля, а також допоможе в боротьбі із застудою.
Шафран – найкращий засіб від депресії.

Чорний перець активізує травлення. Якщо розжувати кілька цілих горошин і з’їсти, не буде проблем із походом у туалет. А в Індії його застосовують для покращення пам’яті.
Проблеми з печінкою? Для покращення роботи цього органа радять їсти якомога більше куркуми. Кладіть її у рис, супи, додавайте до м’яса. А ще куркума очищує кров, рекомендована при виразках внутрішніх органів.
Якщо немає апетиту й часто доводиться примушувати себе поїсти, приправляйте страви тмином або чорним перцем – вони поліпшують апетит.

Червоний пекучий перець покращує кровообіг, добре впливає на потенцію у чоловіків, крім того настоянку червоного перцю застосовують як зігріваючий засіб для розтирання.

Гвоздика – чудовий антисептик для порожнини рота. У Китаї і Англії (за часів Єлизавети), придворним в оточенні «царюючих» осіб, ставили за обов’язок жувати цю пряність, щоб захистити їх від різного роду інфекцій.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x