Майже 1000 випадків атопічного дерматиту зафіксовано торік на Черкащині

Майже 1000 випадків атопічного дерматиту зафіксовано торік на Черкащині

Як повідомляє головний позаштатний дерматовенеролог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Костянтин Осауленко, атопічний дерматит – алергічне захворювання шкіри, що виникає, як правило, у дитячому віці в осіб зі спадковою схильністю до алергічних захворювань, і характеризується різноманітними запальними змінами шкіри і свербінням.

– У Черкаській області протягом 2013 року зареєстровано 976 випадків атопічного дерматиту, що становить 76,6 на 100 тисяч населення при середньоукраїнському показнику 199,1 на 100 тисяч населення, – розповів Костянтин Осауленко. – Серед дітей до 14 років зареєстровано 588 випадків атопічного дерматита, що становить 345,7 на 100 тисяч дитячого населення, при середньоукраїнському показнику 930,9 на 100 тисяч дитячого населення.

Про це «Новій Добі» повідомили в прес-службі Черкаської ОДА.

Також за словами головного позаштатного спеціаліста важливо знати черкащанам, що атопічний дерматит суттєво впливає на якість життя пацієнтів, є причиною порушення сну, зниження активності та розвитку невротичних станів. Найчастіше захворювання розвивається протягом першого року життя. Окрім цього, від 30 до 40% хворих з алергічним атопічним дерматитом захворюють згодом бронхіальною астмою.
Важливу роль у розвитку захворювання, крім спадкових факторів, відіграє контакт з харчовими алергенами і алергенами, що вдихаються. У дитячому віці білки молока, курячого яйця, риби, злаків найчастіше викликають алергію. З віком ця чутливість трансформується в реакцію на алергени домашнього пилу, кліщів домашнього пилу, пилка рослин.

Перебіг захворювання є хвилеподібним, з періодами загострень і ремісії. Загострення пов\’язані з дією різних провокуючих факторів, до яких можна віднести: механічні, фізичні та хімічні подразники; підвищене потовиділення; тютюновий дим; стрес; гормональні чинники; бактеріальну, грибкову та вірусну інфекцію. Влітку у хворих на атопічний дерматит, як правило, наступає поліпшення.

– Ми, лікарі, постійно рекомендуємо не займатися самолікуванням та звернутися за порадами до спеціалістів. Не ризикуйте своїм здоров’ям та здоров’ям Ваших близьких, – закликав черкащан головний позаштатний дерматовенеролог Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Костянтин Осауленко.

Довідково:
З нагоди проведення Всеукраїнських днів атопічного дерматиту з 3 до 7 березня в Черкаському обласному шкірно-венерологічному диспансері проходять дні відкритих дверей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x