Замісна підтримувальна терапія відтепер є і в Жашкові

Замісна підтримувальна терапія відтепер є і в Жашкові

Нещодавно при Жашківській центральній районній лікарні відкрили сайт замісної підтримувальної терапії. Там надаватимуть медичні послуги уразливим категоріям населення. Кабінет ЗПТ створили за моделлю сайту замісної підтримувальної терапії, що відкрили торік 1 листопада у Каневі у межах впровадження Черкаською благодійною організацією ЛЖВ «Від серця до серця» пілотного проекту «Сталість Віл-послуг», інформує прес-служба організації.

– Нині ми бачимо результат нашого пілоту «Сталість ВІЛ-послуг» вже не тільки у функціонуванні сайту ЗПТ при Канівській ЦРЛ, а вже у впровадженні таких методів протидії з ВІЛ/СНІД в інших районах області на нашому прикладі. , – говорить голова ЧБО ЛЖВ «Від серця до серця» Наталія Несват. – Важливо, що ми подали практичний приклад іншим районам, як ось Жашківському. Навіщо придумувати велосипед, коли ми вже ним користуємося і можемо навчити як і що робити.

Відкриття кабінету, де надаватимуть замісну підтримувальну терапію, у Жашкові зумовлено складною епідеміологічної ситуацією.

– Пілот – це відпрацювання механізмів, які розповсюджуються далі. У Жашкові існує проблема: там був відсутній сайт замісної підтримувальної терапії взагалі при складній епідеміологічній ситуації з ВІЛ-інфекції. Тому всі матеріали, які були напрацьовані у Каневі щодо відкриття сайту замісної підтримувальної терапії ми їх передали у Жашків, щоб вони взяли принципи створення за основу, – говорить заступник головного лікаря КЗ «Черкаський обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом» Ірина Білоус. – Також на сьогодні ми ведемо перемовини із Жашківською ЦРЛ щодо відкриття там же сайту інтегрованої допомоги, тобто на одній території пацієнти зможуть отримувати антиретровірусну терапію, замісну терапію та контрольоване лікування туберкульозу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x